27. 7. 2024

Oddíl stolního tenisu TJ Dynamo Nelahozeves


DRUŽStVA V SEzÓNĚ 2013/2014

Muži:

Dynamo Nelahozeves A  (Krajská soutěž 2. třídy)                             8. místo  v sezóně 2012/13
Dynamo Nelahozeves B  (Regionální přebor 1. třídy)                      Nováček v soutěži
Dynamo Nelahozeves C  (Regionální přebor 2. třídy)                      9. místo
Dynamo Nelahozeves D  (Regionální přebor 2. třídy)                     13. místo

Žáci:

Dynamo Nelahozeves (Regionální soutěž žáků)                                2. místo
Dynamo Nelahozeves B (Regionální soutěž žáků)                             Nováček v soutěži


Pravidelné tréninky zÁŘÍ AŽ ČERVEN

Žáci každé úterý a čtvrtek 17.30 – 19.00 
Dospělí každé úterý a čtvrtek 19.00 – 21.00
Herna tělocvična TJ Dynamo, ulice Pod Strání

Kontakt na oddíl

Pro bližší informace o činnosti oddílu kontaktujte vedoucí oddílu, Alenu Ovsenákovou.

Webové stránky:  http://www.dynamonelahozeves.cz
mobil: 724 534 918
pevná linka: 315 785 455
e-mail: a.ovsenakova(zavinac)seznam.cz


Z historie oddílu…

Oddíl s dnes již více než třicetiletou tradicí vznikl roku 1976 z iniciativy nadšených žáků Miroslava Šnýdra ml. a Vladislava Uhra ml. Zakladateli nového oddílu byli jejich tátové Miroslav Šnýdr a Vladislav Uher společně s Jaroslavem Pšeničkou, Josefem Klatovským a Alenou Ovsenákovou – ta jediná působí v klubu aktivně dodnes.

O stolní tenis byl tehdy nevídaný zájem, na trénincích v tělocvičně TJ Dynamo se scházelo až dvacet sedm žáků, devět žákyň a sedm dospělých. A to se hrálo pouze na dvou starých stolech!

Několik měsíců po vzniku uspořádal oddíl první ročník turnaje Pinká celé rodina pro mládež a dospělé. Tradice turnaje se zachovala až do dnešních dnů a v roce 2011 se uskutečnil jeho 35. ročník.

Hráči oddílu se začali brzy zúčastňovat turnajů v okrese Mělník a v sezóně 1977/78 oddíl přihlásil do okresního přeboru dvě družstva žáků a jedno družstvo žen. Již o rok později startovalo v regionální soutěži pod hlavičkou TJ Dynamo Nelahozeves první družstvo mužů. Od té doby pravidelně nastupovalo v okresních přeborech nejméně jedno družstvo mužů, žáků a s několikaletými přestávkami i družstvo žen.

Díky své neúnavné práci s mládeží slavil oddíl úspěchy na okresní i krajské úrovni, a to jak v kategorii jednotlivců, tak i v družstvech. Trenéři Jaroslav Pšenička, Alena Ovsenáková a František Jícha vychovali v průběhu let mnoho vynikajících hráčů, jmenujme alespoň některé: Miroslav Šnýdr, Vladislav Uher, František Šimek, Pavel Vedral, Martin Ovsenák, Jiří Křišťan a z žen Michaela Vedralová, v současnosti nastupující pravidelně v 2. lize žen. Velkou nadějí klubu je Marek Gecašek, který se řadí mezi nejlepší dorostence Středočeského kraje.

Oddíl se během své existence vypracoval mezi tři nejkvalitnější stolnětenisové kluby okresu Mělník. Počet aktivních hráčů oddílu neustále roste, trénuje se celoročně až třikrát týdně, hráči se hojně zúčastňují turnajů okresní i krajské úrovně a týdenního letního soustředění. Kromě tradičního turnaje Pinká celé rodina oddíl pravidelně pořádá okresní přebory mládeže.