Média - Nela.cz

Nelahozeves v pořadu Voda v krajině

brynda Regionální televize Praha TV si po čase znovu našla cestu do Nelahozevsi, aby zde natočila krátký rozhovor se starostou Jakubem Bryndou (Pro Nelahozeves) do pořadu věnovaného zásobování pitnou vodou. Reportáž byla odvysílána 12. října.

Na zámku to žilo. Jaký bude podzim?

Hasiči Nelahozeves Facebook3 Zámecká sezóna pokračuje až do 1. listopadu, kdy se zámek přes zimní měsíce až do jara uzavře veřejnosti, s výjimkou připravovaných Adventních slavností.

Přesunutý Happening na naší návsi

DSC 0491 Z Happeningu na starém mostě se na poslední chvíli stal Nelahozeveský happening. Kvůli zhoršené epidemiologické situaci v Česku v souvislosti s novým koronavirem se kvůli rozhodnutí pořadatelů nekonal na mostě. Důvody byly prosté. Na obou koncích mostu je stísněný prostor a most je úzký.

Uvnitř článku fotogalerie a sestřih vystoupení

Nový mobiliář v obci

IMG 20200712 194738 Jak si zajisté většina z občanů všimla, začal se v letních měsících na některých místech v obci objevovat nový mobiliář, jako jsou například lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, nástěnky aj.

Výhodné obědy v obci

Obec nabízí možnost odběru obědů ze školní jídelny. Zastupitelstvo zároveň schválilo úpravy programu dotovaných obědů pro sociálně slabší a zdravotně či tělesně postižené občany.

Infocentrum Nelahozeves – Zastávka Antonína Dvořáka je tu pro vás

DSC 9225 V neděli 9. srpna obec Nelahozeves otevřela své infocentrum, kam si zároveň můžete zajít na něco dobrého a posedět se známými. Slavnostní otevření, na kterém vystoupili Kralupští žesťoví sólisté, pěvecké uskupení Období sboru z Nelahozevsi a kapela Blues and the gang, si nenechalo ujít několik stovek lidí, včetně většiny zastupitelů naší obce.

Uvnitř článku fotogalerie ze zahájení

V Lešanech má vyrůst vysílač pro mobilní sítě, ozývají se první hlasy proti

lesany stozar model

Vizualizaci umístění stožáru připravil místní občan Petr Jiskra
Telekomunikační společnost CETIN chce ve spolupráci s naší obcí postavit v Lešanech novou základnovou stanici pro mobilní sítě, která by měla zajistit plnohodnotný signál mobilních telefonů v obci. Lidé se potýkají s nedostatečným signálem zejména v centru obce a v Lešanech. Proti záměru se již začíná ozývat část místních obyvatel.

Stav přípravy jízdního řádu linky 617

P 20190328 072812 V současné době finišují přípravy jízdního řádu nové autobusové linky č. 617, která má nahradit současnou linku 458. Přesný datum spuštění a finální jízdní řád bude zveřejněn na internetových stránkách obce. Současná verze jízdního řádu je návrh.

Kdy se dočkáme dalšího dětského hřiště?

117611273 851693865365088 7042238625343821060 o Pozemek vedle fotbalového hřiště klubu Viktorie PTZ již několik měsíců patří obci Nelahozeves. Podle dřívějších slibů vedení obce mělo na tomto místě již v průběhu prázdnin vyrůst prostorné hřiště pro děti, které podle ohlasů některých rodičů v této části obce chybí. Mnozí se tak ptají, proč stále není hotovo.

Ve Višňovce se budou sázet stromy

foto1

Členové spolku konzultují se sadařem původní plán revitalizace sadu | Foto: Petra Tajčová
Spolek Lešanský sad plánuje letos na podzim vysadit ve Višňovce čtrnáct nových ovocných stromů a přibližně patnáct keřů. Výsadba proběhne komunitní formou. Spolku se podařilo na stromy, materiál i odbornou konzultaci se sadařem sehnat finance z dotací.

Rekonstrukce obecní školky se drží plánu

118825293 869616266906181 1357401415031940695 n V létě začala dlouho připravovaná rekonstrukce budovy obecní mateřské školy ve Školní ulici. Práce mají trvat zhruba čtyři měsíce. Nenastanou-li nečekané potíže, mohla by se školka opět otevřít v prosinci.

Chodník v Kralupské je hotov, teď je na řadě Vltavská a Zahradní

Kralupská

Kralupská ulice
Na konci prázdnin skončila výstavba chodníku a dešťové kanalizace v Kralupské ulici za školou. 185 metrů dlouhý mozaikový chodník začíná u bezejmenné propojky s ulicí V Loučkách, která má nově jednosměrný provoz, a na druhé straně se napojil na stávající chodník za mateřskou školou. Současně byla upravena cesta k zadnímu vchodu školy v podobě zatravňovací dlažby. Za školou vznikla nová podélná parkovací stání. Opravena byla též plocha na dvoře školní jídelny.

Spolek Dvořákova stezka se představuje

Spolek Dvořákova stezka vznikl v červenci 2020 ve snaze chránit Dvořákovu stezku a její krajinný ráz, jako odkaz kulturně přírodního dědictví pro další generace. Domníváme se, že bychom měli být hrdi na odkaz hudebního skladatele Antonína Dvořáka, který je znám po celém světě. Pravidelné procházky touto stezkou byly zdrojem a inspirací pro jeho skladby a tvorbu. Stejně jako zpěvaví ptáci a šumějící stromy, které jsou zde již sta let. Měli bychom proto zachovat ráz dané lokality i pro další generace.

Přeložku Dvořákovy stezky místní odmítají, podle starosty je na zásadní námitky pozdě

DSC 8727 Připravovaný projekt přeložky železniční trati (psali jsme o něm podrobně v čísle 4/2020) nadále naráží na odpor obyvatel ulice Dvořákova stezka. Kontroverze působí zejména plán Správy železnic narovnat dosud esovitý profil trati, což by znamenalo posun ulice i stezky blíže k řece. To by si vyžádalo zbourání několika budov a vykácení tisíců stromů a keřů podél stezky. Podle starosty Jakuba Bryndy (Pro Nelahozeves) je ale na podobné námitky pozdě. To potvrzují i dosavadní reakce Správy železnic, která na projektu nehodlá již nic podstatného měnit.

Dvě volební místnosti u krajských voleb se stěhují. Jak volit v karanténě?

DSC 5527 V pátek 2. října (14–22 hodin) a v sobotu 3. října (8–14 hodin) proběhnou volby do zastupitelstva Středočeského kraje, z něhož pak volbou vzejde nový hejtman. Dvou volebních okrsků v Nelahozevsi se dotkne změna v umístění volební místnosti. Novinkou je též drive-in hlasování, které mohou využít lidé v karanténě kvůli nemoci covid-19.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence