Zvukové záznamy - Nela.cz

Smí Nelahozeves.info zveřejňovat zvukový záznam zasedání zastupitelstva? (II. díl)

otaznik Těžko říct, proč se starostka Nelahozevsi Petra Urbanová rozhodla reagovat na můj článek o nahrávání zasedání zastupitelstva až téměř po pěti měsících. Podstatnější je, že téma pořizování zvukových záznamů se zjevně zdaleka nevyčerpalo. V dubnovém zpravodaji starostka varovala před možným znevýhodňováním obce v obchodních vztazích, teď vytahuje zase jiné argumenty a zároveň se ohrazuje proti mé kritice porušování zákona o obcích a o archivnictví.

Pojďme se tedy podívat na to nejdůležitější, co v článku Petry Urbanové zaznělo. (Pozoruhodnými výrazy typu “podhoubí pro dusivý odér dohadů, polopravd, konspiračních mýtů a pomluv” či impertinentní poznámkou k mému příjmení se zabývat nebudu.)

Zveřejňování nahrávek ze zasedání podporuje bačkorovou a hospodskou politiku, tvrdí starostka

DSCF1970

Starostka Petra Urbanová
Na oficiálních webových stránkách obce (www.nelahozeves.cz) se v úterý objevila nová sekce – Názory zastupitelů. Novou rubriku otevřela svým článkem starostka Petra Urbanová. V textu kritizuje Občanské sdružení Nelahozeves a zástupce portálu Nelahozeves.info za zveřejňování zvukových záznamů zastupitelstva. Obouvá se i do občanského sdružení Oživení.

AKTUALIZOVÁNO (2x)

Smějí Lešany.info zveřejňovat zvukový záznam zasedání zastupitelstva?

Starostka Nelahozevsi Petra Urbanová na zasedání zastupitelstva dne 28. února 2011 tlumočila údajné doporučení Ministerstva vnitra v souvislosti s pořizováním zvukových záznamů ze zasedání zastupitelstva. Ministerstvo vnitra podle starostky doporučuje, aby zvukové záznamy zasedání zastupitelstva nepodléhaly zákonu o přístupu k informacím, neboť z těchto záznamů by před jejich poskytnutím žadateli na základě zákona o přístupu k informacím museli pracovníci úřadu mazat („vypípávat“) veškerá vystoupení občanů v rámci diskuse, pokud tito občané nebudou se zaznamenáním svého vystoupení souhlasit.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence