Hasiči - Nela.cz

Proběhla zkouška nových protipovodňových zábran

123257969 3833965726633728 2526971112080650759 n V první polovině října se v Zagarolské ulici uskutečnila zkouška nových protipovodňových zábran, které obec zakoupila počátkem roku. Místní hasiči společně se členy povodňové komise vyzkoušeli montáž zábran pod dohledem jejich výrobce a připravili se tak na případný ostrý zásah.

Aktualizace 25. 11. - doplněno reportážní video

Na zámku to žilo. Jaký bude podzim?

Hasiči Nelahozeves Facebook3 Zámecká sezóna pokračuje až do 1. listopadu, kdy se zámek přes zimní měsíce až do jara uzavře veřejnosti, s výjimkou připravovaných Adventních slavností.

Víkend v Nelahozevsi bude nabitý hudbou

11 jebuto 02

Z Happeningu na starém mostě 2019
O nastávajícím víkendu bude v Nelahozevsi živo. Konají se zde dvě kulturní akce: Hasičské loučení s prázdninami a Happening na starém mostě, byť letos v poněkud omezené podobě. Můžete stihnout všechno!

Aktualizováno 10. 9. 2020, 18:00 hodin - omezená podoba Happeningu a aktualizovaný program

Aktualizováno 11. 9. 2020: Koncert Michala Pavlíčka byl zrušen

Hasiči děkovali obci za renovaci Tatry

DSC 8263 Třicítka hasičů se po roce sešla na výroční valné hromadě. Hasiči kromě jiného opakovaným potleskem ocenili dobré vztahy se samosprávou obce, které děkovali zejména za loňskou rekonstrukci zásahového automobilu Tatra (více zde). Ta obec přišla na 2,2 milionu korun a díky ní má místní hasičský sbor k dispozici moderní a dobře vybavené zásahové vozidlo.

Hasiči oslavili 110 let od svého založení

DSC 5677 V sobotu 8. června bylo v centru Nelahozevsi pořádně rušno. Místní hasiči si připomněli kulaté výročí založení hasičského sboru v obci Nelahozeves.

Úvodní slovo starosty - Nelahozeveský zpravodaj, březen 2019

Vážení spoluobčané,

na dveře nám klepe jaro a já bych se rád ohlédnul za obdobím, které pro mne i nové zastupitele znamenalo první čtvrtletí ve funkci. Ačkoliv venku letos zima nešetřila sněhem, ani mrazem, mně osobně bylo prvních několik měsíců v úřadě pěkné horko. Moje představy o stavu úřadu vzaly za své pár dní po volbách a já si uvědomil, že stát ponechává starostům hodně svobody a je na každém, jak s ní naloží. Proto skládám velké díky všem zaměstnancům úřadu, kteří jsou mi nápomocni a bez kterých by to nešlo.

Jaro je nejen obdobím nových začátků, ale i úklidů. Letos se nenechám ukonejšit libým zpěvem ptactva, protože přebujelá a neudržovaná zeleň mi nečiní radost, ale starost. Troufám si říci, že jsem obklopen lidmi a kolegy, kteří sdílejí můj elán a chuť do práce. Nebude to jednoduché, obec trápí mnoho nedostatků, ale s penězi za skládku a otevřenými dotačními programy lze udělat zásadní kroky. Bude to chtít trpělivost, úsilí i důvěru, a to i od Vás, milí sousedé.

Každému z prioritních témat bude věnován mimořádný zpravodaj, který plánujeme vydat. Už teď ale vybírám několik stěžejních záležitostí. Všechny zajímá nový územní plán. Přes výhrady, které k němu mám, není technicky možné plán přepracovávat, pokud bychom jeho schválení nechtěli zdržet o další měsíce až roky. Proto bude zastupitelstvo o jeho schválení jednat již v březnu.

Dalším tématem jsou popelnice, jejichž čipování bylo dílem bývalého starosty. Pojďme to dotáhnout, ať dosáhneme výsledných úspor. Je potřeba mít očipované všechny popelnice, aby se mohla rozjet aplikace s výpočty. Prosím, zkontrolujte, zda máte na své nádobě to chytré plastové kolečko – čip a čárový kód z boku. Kanalizace ve Vltavské, Bezejmenné atd. zdaleka nefunguje, jak by měla, a tak do kanálu tečou nejenom splašky, ale i peníze z našeho rozpočtu.

Na jednu stranu se roky šetřilo (na účtu jsme měli v říjnu 2018 něco málo přes 70 milionů, na druhou stranu se plýtvalo za nefunkční projekty, propadlé uzávěrky aj. Za vše hovoří příběh hasičské Tatry 815, kterou obec dostala jako sponzorský dar od firmy MERO a. s. v roce 2016 a od té doby stála na parkovišti v areálu PTZ a její hodnota klesala. Dnes se cena za opravu vozu, který má sloužit hasičům, vyšplhala na odhadované dva miliony korun. Jsem rád, že jsme se se zastupiteli shodli, že tatrovku necháme opravit, ale potěšení mi to nečiní.

Jaru sluší dobrá nálada, a protože všechno jde, když se chce, tak se na místo skepse budu raději těšit na setkávání s Vámi na obecních akcích, na procházkách nebo při úklidu.

Váš Jakub Brynda

V lese nedaleko areálu MERO hořelo

11149236 669749293154774 2981961195021361646 n

K požáru v lese nedaleko areálu MERO se sjely čtyři hasičské sbory. | Foto: HZS Kralupy nad Vltavou
Čtyři hasičské sbory zasahovaly v pondělí dopoledne u požáru lesa v Podhořanech, na místě zvaném “Pod horami”, v blízkosti areálu Centrálního tankoviště ropy MERO.

Hasičský ples mění kapelu

DSCF3986

Jedním z lákadel hasičského plesu bývá bohatá tombola.
Sbor dobrovolných hasičů Nelahozeves zve na 5. hasičský ples, který se koná v sobotu 14. února od 20 hodin v kulturním domě.

Hasiči z chorvatského Bjelovaru na výroční schůzi SDH Nelahozeves

DSC 0972

Předseda bjelovarského sboru dobrovolných hasičů Marijan Šingerberger (uprostřed) mezi nelahozeveskými hasiči.
Výroční valná hromada našich hasičů se konala v sobotu 17. ledna 2015 v areálu Marina Vltava. Letošní zajímavostí byla účast hasičů z chorvatského města Bjelovar.

Hrátky s hasičským čertem

Hasiči Nelahozeves zvou malé i velké na mikulášskou, která se uskuteční v neděli 7. prosince od 14 hodin v kulturním domě.

Radek Modes byl opět zvolen starostou hasičů

DSCF3721

Velitel Jan Gregor, starosta Radek Modes a kronikářka Anna Pituchová na výroční schůzi hasičského sboru 19. ledna 2013.
Ve slavnostní atmosféře proběhla v sobotu v restauraci U Hrušků výroční členská schůze Sboru dobrovolných hasičů (SDH) Nelahozeves. Její součástí byla i volba vedení. Do funkce starosty hasičského sboru byl opětovně zvolen dosavadní starosta Radek Modes, který tak povede nelahozeveské hasiče další tři roky.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence