Koronavirus - Nela.cz

Distanční výuka je zpět, tentokrát jsme byli připraveni

IMG 20200427 WA0020 Probíhající rok 2020/21 je poznamenán celou řadou hygienických a organizačních opatření ve školách z důvodu probíhající epidemie nemoci Covid-19 (nošení ochrany nosu a úst, dezinfekce rukou, omezení setkávání osob, zákaz zpěvu a sportovních aktivit) a uplatňují se mimořádná opatření Krajské hygienické stanice a Ministerstva zdravotnictví, jakož i krizová opatření vlády, která zasahují do průběhu vzdělávání.

Jediná akce na jaře: Noc kostelů

kostel Přetrvávající karanténní opatření kvůli pandemii nového koronaviru dál čistí kalendář společenských akcí v Nelahozevsi. V přehledu jarních akcí už zbyla jedna jediná: Nelahozeves se má letos premiérově připojit k tradiční Noci kostelů, která by se měla uskutečnit v pátek 12. června.

O dovážkovou službu není mezi seniory zájem. Pokračuje rušení akcí

P 20200329 180948

Liduprázdná Zagarolská ulice
Nabídka Charity Kralupy nad Vltavou na bezplatný dovoz nákupů seniorům až do domácností se nesetkala s velkým ohlasem. Služby zatím v Nelahozevsi využila jediná seniorka. Právě senioři jsou přitom nejrizikovější skupinou při nakažení novým koronavirem, na nemoc COVID-19 způsobenou virem umírá v průměru každý třicátý člověk nad 60 let, od 70 let výše je smrtnost dokonce 8 %.

Desítky lidí v Nelahozevsi jsou kvůli koronaviru v karanténě, březnové akce jsou zrušeny

P 20200312 184344 Několik desítek obyvatel obce se ocitlo ve dvoutýdenní karanténě poté, co se v pátek 6. března zúčastnili country večera v restauraci U Marty v ulici Pod Strání. Jeden z účinkujících hudebníků byl totiž v úterý pozitivně testován na nový pandemický koronavirus. Jedná se o muže středního věku z Kralup nad Vltavou, který v nedávné době pobýval v Itálii.

Koronavirus se objevil v Nelahozevsi

DSC 8487 V naší obci se vyskytlo onemocnění koronaviru. Onemocnění bylo potvrzeno u jednoho z muzikantů, který v pátek 6. března vystupoval na country večeru v restauraci U Marty v ulici Pod Strání.

Aktualizováno 18:15

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence