Komunální odpady - Nela.cz

Zastupitelstvo zvýšilo poplatky za odpad. Lidé s trvalým pobytem si ale polepší

DSCF0212 Zastupitelstvo na svém listopadovém zasedání schválilo novou vyhlášku o poplatcích za svoz odpadu. Poplatek za základní týdenní svoz se od roku 2021 zvyšuje z 1 500 Kč na 2 000 Kč za nemovitost a současně se ruší tarif za dvoutýdenní svoz. Doprovodný bonusový program ale funguje jako výrazná kompenzace. Vícečlenné rodiny na něm dokonce vydělají.

S trvalým pobytem v obci můžete vydělat na svozu odpadů

P 20160311 155557 Zastupitelstvo na zasedání 30. listopadu projedná mimo jiné návrh nových poplatků za svoz odpadů, které mají platit od příštího roku. Poplatky se mají sice nominálně zvýšit, lidé s trvalým pobytem v obci si ale podle návrhu ve skutečnosti výrazně polepší.

Domácnosti dostanou popelnice na tříděný odpad

DSC 0629

Bývalá čerpací stanice v Zagarolské ulici
Od příštího roku mají obyvatelé obce možnost získat přímo do domácností popelnice na plastový a papírový odpad. Tříděný odpad tak nebudou muset donášet do sběrných kontejnerů, popelnice bude odpadová firma vyvážet přímo od jejich domů. Pro občany má být tato služba zdarma, náklady ponese obec ze svého rozpočtu. Na kolik nová služba obec vyjde, zatím není vyčísleno.

Poplatky za odpady se příští rok nezmění

DSC 8035

Kontejnery na velkoobjemový a biologický odpad jsou již připraveny v areálu autoservisu v Zagarolské ulici.
V roce 2020 budeme platit za odpady stejnou částku jako letos a vybírat můžeme ze stejných tarifů: týdenní či čtrnáctidenní svoz. V platnosti zůstává také dobrovolný bonusový systém.

Budou biopopelnice zdarma?

Vedení obce v současné době zvažuje, že od roku 2020 zruší poplatky za svoz bioodpadu. Všichni by tak měli svoz jedné hnědé popelnice týdně zdarma. Případná druhá popelnice už by byla zpoplatněná.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence