Ministerstvo financí vyměnilo vedení MERO

DSCF8573Babišovo Ministerstvo financí učinilo zásadní změny ve vedení státního správce ropovodů a ropných úložišť MERO, který provozuje Centrální tankoviště ropy v Nelahozevsi. Na základě předchozího podnětu nedávno obměněné dozorčí rady odvolalo z představenstva dlouholetého generálního ředitele Jaroslava Pantůčka a dále Libora Lukáška i Vlastimila Bouru.

Vltava se čistí. Písek se na pevninu vykládá v Nelahozevsi

DSCF2871Starý přístav v Zagarolské ulici po čase opět ožil. Kamiony od minulého týdne z přístaviště odvážejí nánosy písku vytěženého z Vltavy.

MERO znovu čistí nádrž, lidé zápach zatím necítí

DSCF8573Rok se s rokem sešel a společnost MERO, provozovatel centrálního tankoviště ropy v Nelahozevsi, začala čistit další ze svých šestnácti nádrží. Při čištění vzniká zápach, který může být v některých částech obce cítit. O čištění nádrží informovala obec Nelahozeves na oficiálních stránkách.

Aktualizováno - doplněna informace o reportáži serveru 5plus2.cz.

Hasiči nacvičovali hašení požáru v areálu MERO. Varovnou sirénu slyšela jen půlka obce

foto1Rozsáhlé cvičení v areálu centrálního tankoviště MERO v Nelahozevsi, které se uskutečnilo před dvěma týdny, potvrdilo připravenost záchranného systému i na větší havárii ropného zásobníku. Při cvičení se testovaly také sirény, v Nelahozevsi byly slyšet ale jen v severní části obce.

Obec chce po Oživení 18 tisíc za informace, sdružení se brání

logo oziveni cropSdružení Oživení nadále zaměstnává obec Nelahozeves svými žádostmi o informace. Poslední žádost má bezprecedentní rozsah: Oživení požaduje informace o výdajích za vodohospodářské, geodetické a další práce za dvanáct let zpět. Obec odhadla náročnost na tuto práci na 120 hodin a chce po Oživení 18 tisíc korun za rozsáhlé vyhledávání. Sdružení však odmítá zaplatit.

Aktualizováno - doplněny informace o Kristýně Pohlové

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence