Kultura

66. Dvořákova Nelahozeves opět nabídne program pro dospělé i děti

DSCF6718Co je Dvořákova Nelahozeves? Volební kandidátka, turistický pochod... ale hlavně souhrnný název pro sérii akcí připomínajících narození skladatele v jeho rodné obci. Tentokrát zahrnuje koncert na zámku, pietní akt u Dvořákovy sochy, koncert v památníku, dětskou dílnu a bohoslužbu v kostelíku sv. Ondřeje. To vše o víkendu 8. - 10. září.

Libušení 2017 aneb Dívčí pop rockové trio K2 se vrací znovu do Veltrus

lib05V sobotu 26. srpna 2017 v 19 hodin vypukne na přilehlé zahradě veltruské restaurace U Libuše od sedmé večer zdejší tradiční country rockové Libušení.

Šibřinky plné hrdinů budou za měsíc! Lístky jsou v prodeji

Šibřinky, které letos oslaví své 42. pokračování, se letos nesou v hrdinském duchu. Ráz tradiční zábavy zní "Hrdinové své doby...". Dynamáci Vás na ně zvou.

"Neváhejte, ať můžeme společně prožít veselý maškarní ples. Lístky jsou již v prodeji," láká na zábavu Mirka Pantůčková, která se dlouhodobě podílí na organizaci Šibřinek.

Vstupenky si můžete již od 2. ledna rezervovat na telefonním čísle 725 207 190 u paní Hedviky Bártové.

Na Šibřinkách 1, které se konají pátek 24. února, místo Globus Band zahraje nová kapela, a to mělnické uskupení Gradace. V sobotu 11. března na Šibřinkách 2 uslyšíte neratovickou skupinu PLUS.

Masky jsou samozřejmě jako vždy vítány. "Myslíme si, že toto téma dává široký prostor pro pestrý výběr masek. Těšíme se na ukázku Vaší kreativity," dodává Mirka Pantůčková z TJ Dynamo.

40 volných lístků na dnešní Šibřinky!

DSCF0798Ještě je 40 volných lístků na Šibřinky 1 v Nelahozevsi. Ráz letošních Šibřinek zní "Hrdinové své doby". Hraje zde kapela Gradace.

Konají se v pátek 24. 2. 2017 od 20 hodin v sále TJ Dynamo. Masky jsou samozřejmě vítány.

Cena lístku na sezení je 130 korun.

Možno zakoupit na místě nebo lépe rezervovat na čísle 725 207 190 - paní Hedvika Bártová.

Šibřinky 2 se uskuteční v sobotu 11. 3. 2017, a ty jsou téměř vyprodány.

(sb)

Antonín Dvořák, mistr řeznický z Nelahozevsi

obalkaCo by se stalo, kdyby se Antonín Dvořák nestal hudebním skladatelem, ale převzal by řeznické řemeslo své rodiny? Na tuto otázku odpovídá drobná kniha spisovatele a básníka Michala Šandy, kterou letos na podzim vydalo nakladatelství Dybbuk. Na sto čtyřiceti stranách se vskutku originálně prolíná fiktivní Dvořákův životopis s netradiční masovou kuchařkou. Většina beletristické části se odehrává přímo v Nelahozevsi.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence