Kultura

Miřejovický most se na dva dny proměnil v nacistický hraniční přechod

P 20180925 173037 vHDR AutoVe středu 26. září proběhne na MIřejovickém mostě natáčení amerického filmu Resistance (Odboj). Kvůli natáčení se most v úterý odpoledne proměnil na ostře hlídaný hraniční přechod mezi nacistickým Německem a Francií. Na nelahozeveské (německé) straně zavlála říšská vlajka s hákovým křížem a celý most je omotán ostnatým drátem. Místo Vltavy poteče pod mostem Rýn.

Dvořákova Nelahozeves hostila finského tenora i další umělce

DSC 3399Milovníky klasické hudby přilákala nedělní 67. Dvořákova Nelahozeves, která nabízela několik vystoupení. Tradiční festival se uskutečnil v neděli 9. a v úterý 11. září.

Vánoce v Nelahozevsi

DSC 7724Přinášíme vám souhrn a fotogalerie z několika předvánočních akcí v Nelahozevsi.

Nelahozeves si znovu připomene, že je Dvořákova

DSC 6141Tradiční oslavy narození skladatele v jeho rodné obci Nelahozeves zahrnují pietní akt u Dvořákovy sochy, koncert v Památníku Antonína Dvořáka, sborový koncert pro rodiče s dětmi a bohoslužbu v kostelíku sv. Ondřeje, v rámci které zazní Dvořákova Lužanská mše. V dalších dnech bude oslava pokračovat koncertem česko-německé Akademie komorní hudby na zámku v Nelahozevsi.

Dvořákovi fanoušci si přišli na své

DSC 6133První poprázdninový víkend v Nelahozevsi byl velmi nabitý. Kdo by chtěl stihnout všechno, měl volné v podstatě pouze sobotní dopoledne. Nikdo takový se nakonec nenašel, kulturní fanoušci si z bohaté nabídky zejména hudebních akcí vybírali podle chuti. Vedle Happeningu na starém mostě se o program postarala zejména 66. Dvořákova Nelahozeves.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence