Školství

Nová školní kuchyně už týden vaří, nad ní zatím vznikají nové třídy

DSC 5676Po dvouměsíční rekonstrukci se v pondělí 4. září otevřela zbrusu nová školní kuchyně a jídelna. Během letních prázdnin současně na budově vyrostla hrubá stavba druhého podlaží. To má být zprovozněno do konce roku.

Nové patro nad školní jídelnou bude hotové do konce roku

DSCF6181Dlouho očekávané a plánované rozšíření přeplněné základní školy v Nelahozevsi se konečně přiblížilo. Ve chvílích, kdy budou děti dostávat vysvědčení, začnou stavaři s generální rekonstrukcí školní jídelny a kuchyně. Budova jídelny bude ještě letos rozšířena o nové podlaží pro tři učebny.

Rozšíření základní školy se do příštího roku asi nestihne

DSCF6634Plánovaná dostavba nového podlaží na budovu školní jídelny, která měla ulevit přeplněné budově základní školy, se zadrhla ještě dříve, než začala. Ukázalo se totiž, že podloží objektu jídelny není dostatečně stabilní a zatím tedy není vůbec jisté, zda budova snese výstavbu dalšího patra či se naopak bude muset úplně zbourat.

V září se otevřou dvě první třídy, k zápisu může přijít až 48 dětí

DSCF6615Až do minulého školního roku měla místní základní škola vždy nejméně dvě třídy spojené dohromady. Letos to už neplatí a příští rok možná nastane nový mezník: historicky poprvé se v Nelahozevsi otevřou první A a první B.

Nad školní jídelnou vyroste nové patro pro družinu

DSCF6181Hrozící nedostatek prostor v základní škole se obec rozhodla vyřešit přístavbou nového podlaží nad současnou školní jídelnou. Do nového patra by se od školního roku 2016/2017 měly přestěhovat družiny, čímž se prostorově uleví budově školy.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence