Film o Janu Palachovi se točil na Miřejovickém mostě

hbo-trojan-samal-4fba42f543945
Natáčení filmu Hořící keř na Miřejovickém mostě | foto: HBO
Natáčení filmu Hořící keř na Miřejovickém mostě | foto: HBO
Až bude mít příští rok premiéru film Agnieszky Hollandové Hořící keř, obyvatelé Veltrus, Velvar a Nelahozevsi v něm najdou kulisy ze svých obcí. Třídílné drama o Janu Palachovi z produkce HBO, které se dotočilo tuto neděli, se totiž natáčelo mj. na Miřejovickém mostě a ve Velvarech.

Miřejovický most, spojující Veltrusy a Nelahozeves, se v minulých týdnech několikrát proměnil v ostře hlídaný hraniční přechod Komárno a při natáčení scén jste zde mohli zahlédnout například Ivana Trojana. V neděli se pak filmaři přesunuli do Velvar, aby zde natočili úplně poslední scénu u autobusové zastávky.

Třídílné retro renomované režisérky a scénáristky Agnieszky Hollandové (nar. 1948) bude mít premiéru v roce 2013. V dramatu s rozsáhlými trikovými scénami, mezi nimiž samozřejmě nechybí ani klíčová scéna hořícího Jana Palacha, si zahráli Jan Budař, Jaroslava Pokorná, Petr Stach, Igor Bareš, Vojtěch Kotek, Ivan Trojan, Stanislav Zindulka, Alois Švehlík, Miroslav Krobot a další hvězdy českého filmu.

IMG 0516
Ivan Trojan při natáčení filmu Hořící keř na Miřejovickém mostě | foto: HBO
Ivan Trojan při natáčení filmu Hořící keř na Miřejovickém mostě | foto: HBO

Další články k tématu:

(mm)

Přidat komentář


Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence