Po půl roce se otevřela restaurace Marina Vltava

P 20200626 130357
Ve druhé polovině června byl obnoven provoz restaurace Marina Vltava na Dvořákově stezce. Novou nájemkyní restaurace je Miluše Honsová. Znát ji ale možná budete spíše pod uměleckým jménem Milly Honsová, jakožto zpěvačku vystupující s rockovým kytaristou Michalem Pavlíčkem.

Milly Honsová provozuje nelahozeveskou restauraci společně se svou matkou Michaelou a svým přítelem. Úzké napojení rodiny na českou rockovou scénu se podle Michaely Honsové zúročí i v Nelahozevsi. Rodina chystá pro místní publikum pravidelné rockové večery ve stylu legendárního hudebního pořadu Na Kloboučku, do nějž si Michal Pavlíček společně s hudebním publicistou Ondřejem Konrádem zvali přední i méně známé rockové hudebníky. Pořad vysílala Česká televize v letech 1995–2003 a v současné době pokračuje v podobě živých koncertů. "Chceme ale návštěvníkům nabídnout i jiné žánry," dodává Michaela Honsová.

Vedle toho se podle Michaely Honsové mohou návštěvníci restaurace v Marině těšit na hudební večery, kde bude živá produkce představovat spíše kulisu pro příjemně strávený večer.

57366722 2241260599228127 518397321357033472 o
Nová provozovatelka restaurace Marina Vltava Milly Honsová
Nová provozovatelka restaurace Marina Vltava Milly Honsová
Restaurace je zatím v záběhu, pro první víkend nebylo k dispozici ani papírové menu a servírka návštěvníkům vyjmenovávala nabídku jídel z hlavy. Stálá nabídka se v současné době připravuje.

Již o pátečním slunečném odpoledni byla restaurace zcela zaplněná, částečně díky učitelskému sboru kralupského gymnázia, který se zde sešel u příležitosti konce školního roku.

Majitelka Mariny Květoslava Davidová je s novými nájemci zatím velmi spokojená. "Začínali jsme svatbou a Milly zazpívala svatebčanům píseň na přání. Nebylo to dopředu domluvené. Bylo to zcela spontánní a dojemné," říká Květoslava Davidová. S nájemci je dle svých slov ve shodě na tom, že restaurace by se měla soustředit na rychlou obsluhu, což uvítají zejména četní projíždějící cyklisté.

Nová provozovatelka restaurace a penzionu Milly Honsová (23) zpívá s Michalem Pavlíčkem již několik let. Legendární skladatel a kytarista ji objevil naprostou náhodou v jejím dalším podniku – mostecké hospůdce Dřevák. „Jednou jsme s Monikou Načevou hráli v Mostě v takovém klubu-hospodě. A Milly mi tam po koncertě zazpívala, připadal jsem si jak na přehrávkách v 80. letech... No, něco „moudrého“ jsem jí k tomu řekl a zmizel. Ale leželo mi to v hlavě a říkal jsem si, že bych ji přece jen mohl doopravdy vyzkoušet. A tak jsem jí poslal nějaké písničky a pozval ji do studia. Ona se to naučila, přijela a bylo to perfektní.“ zavzpomínal Michal Pavlíček na počátky spolupráce v loňském rozhovoru pro Lidové noviny.

jpg
Milly Honsová s Michalem Pavlíčkem
Milly Honsová s Michalem Pavlíčkem
Sytý alt Milly Honsové se ve dvou písních objevuje i na Pavlíčkově nejnovějším albu Pošli to tam!, které si i díky mladé zpěvačce vysloužilo pozitivní hodnocení hudebních recenzentů. Milly Honsová nazpívala též soundtrack k nedávno uvedené romantické komedii Ženská na vrcholu.

Svůj dosavadní mostecký podnik Dřevák rodina Honsových na konci srpna opouští a veškerou svou energii hodlá věnovat už pouze Nelahozevsi. Otevřeno má být denně od 11 hodin nejméně do 22 hodin, čas zavíračky se podle Michaely Honsové bude ještě ladit.

Restaurace v areálu Mariny se uzavřela v závěru minulého roku, kdy skončil nájem dosavadnímu nájemci. S provozovatelem restaurace pod názvem Pizzapenzion Marina Vltava nebyli majitelé Mariny dlouhodobě spokojeni. Nalezení nového vhodného nájemce a znovuotevření oblíbeného podniku na trase cyklistické stezky pak zbrzdila koronavirová karanténa.

Kultura, Marina Vltava, Hudba, Pohostinství

  • Vytvořeno dne .

Komentáře   

+5 #5 Dawe 2020-07-03 13:32
Řekl bych k tomu jen to , že pokud funguje jinak než podle Kožených tak se nikdy líbit nebudete.
Buď je draho a oni to prezentují i před námi zákazníky nebo neděláte smažené jak to dělali oni.
Vedli si ti sami a přestalo to fungovat.Potom ro pronajali lidem a ti jim údajně (což soud vyvrátil
)dluží milion .Potom to znovu vedli sami a tak zle ze opět ram lidi nechodili
Tak se to pronajali dalším . Ti po zkušenostech a údajnému neplacení ( což nebyla pravda) znám je osobně dostali rozum a nepřistoupili na zvýšení nájmu. Pote tam byla pizza penzion a ten příběh známé z ostatních komentů.
Citovat
+5 #4 Josef 2020-07-02 21:22
Zažil jsem tam dva provozovatele a nemyslím si, že by to byla chyba jen v nich
Citovat
+5 #3 Pavla 2020-07-02 08:15
Asi to nebude až tak růžové, jak to vypadá, podle komentářů níže. Marina má krásné prostředí, byla jsem tu několikrát. Je fakt, že se personál asi mění až podezřele často.
Citovat
+7 #2 Ladislav 2020-07-01 20:22
"S provozovatelem restaurace pod názvem Pizzapenzion Marina Vltava nebyli majitelé Mariny dlouhodobě spokojeni."

Ano, protože kdo by si nechal líbit komandování, buzeraci a věčné konflikty v objektu, za který platí takové hříšné peníze za pronájem? Ono první 3 měsíce to klapat bude, ale pak zjistí, do čeho to vlezli a utečou, stejně jako všichni ostatní.
Citovat
+7 #1 Jiřina 2020-07-01 14:33
S nájemci nejsou majitelé nikdy spokojení a tohle časem nebude jiné. Proč by se tam nájemci pravidelně měnili a nikdo tam dlouho nevydržel? :lol:
Citovat

Přidat komentář


Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence