Miřejovický most se na dva dny proměnil v nacistický hraniční přechod

P 20180925 173037 vHDR Auto
Ve středu 26. září proběhne na MIřejovickém mostě natáčení amerického filmu Resistance (Odboj). Kvůli natáčení se most v úterý odpoledne proměnil na ostře hlídaný hraniční přechod mezi nacistickým Německem a Francií. Na nelahozeveské (německé) straně zavlála říšská vlajka s hákovým křížem a celý most je omotán ostnatým drátem. Místo Vltavy poteče pod mostem Rýn.

Natáčení začne kolem 8. hodiny ranní a bude spojeno s omezením pěšího i cyklistického provozu na mostě. Raději počítejte s tím, že si možná chvilku počkáte, než vás filmaři pustí na druhou stranu.

P 20180925 170415 vHDR Auto HP
Film Resistance venezuelského režiséra a scénáristy Jonathana Jakubowicze pojednává o příběhu mima Marcela Marceaua (1923–2007), zakladatele moderní pantomimy. Marceau se během války přidal k francouzskému odboji a společně se svým bratrem zachránil životy tisíců sirotků před rasovými zákony a koncentračními tábory tím, že je propašovával do Švýcarska. Právě při těchto operacích začal Marceau používat pantomimu, a to proto, aby udržel děti na útěku v klidu.

Hlavní roli mima ztvární americký herec Jesse Eisenberg.

P 20180925 170355 vHDR Auto HP
Miřejovický most se nestal útočištěm filmařů poprvé. Například v roce 2012 zde režisérka Agnieszka Hollandová natáčela některé scény filmové trilogie Hořící keř, pojednávající o Janu Palachovi. Tehdy na železném mostě vyrostl hraniční přechod Komárno (více zde a zde).

(mm)

Přidat komentář


Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence