Referendum o rozšíření skládky - Nela.cz

Moje poslední slovo k referendu

Přesvědčivá většina se vyslovila pro skládku. A v takovém okamžiku je třeba se ptát, zda má menšina právo této většině bránit. Bezpochyby existují i případy, kdy je obrana menšiny vůči rozhodnutí většiny zcela legitimní, ale nemyslím si, že to je tento případ.

OsN nebude stahovat odvolání proti skládce. Rozhodl jediný hlas

DSCF6277

Plocha plánované IV. etapy Skládky Uhy
V událostech ohledně plánovaného rozšíření Skládky Uhy a referenda není nouze o překvapení a zvraty. Dva dny poté, co v referendu většina hlasujících obyvatel obce podpořila rozšíření Skládky Uhy na území obce Nelahozeves, se všeobecně očekávalo, že Občanské sdružení Nelahozeves (OsN) na nedělní členské schůzi rozhodne o stažení odvolání proti územnímu rozhodnutí pro IV. etapu skládky. K tomu však nakonec nedošlo.

Jak se z příznivce skládky stane odpůrce

hlasovaci-listek

Můj hlasovací lístek
Již za 24 hodin budeme vědět, zda si obyvatelé Nelahozevsi přejí život se skládkou či bez ní. Většina lidí už je nejspíš rozhodnuta, jak bude hlasovat, či zda k referendu vůbec půjde. Pro těch pár dosud nerozhodnutých, kteří se ještě stihnou podívat na tento web, je určen následující článek.

Při rozhodování v referendu pomůže mimořádný zpravodaj

logo-zpravodaj Ve středu se objevilo ve schránkách obyvatel Nelahozevsi mimořádné číslo Nelahozeveského zpravodaje, které je celé věnováno problematice blížícího se místního referenda o rozšíření Skládky Uhy – a samozřejmě i skládce samotné. Jeho cílem je dle úvodního redakčního slova na jednom místě shrnout všechny podstatné informace a názory, které mohou posloužit obyvatelům Nelahozevsi při rozhodování v referendu.

Referendum o rozšíření Skládky Uhy

Referendum o rozšíření Skládky Uhy se uskutečnilo v pátek 15. února 2013. Otázka, která byla v referendu položena, zněla:

Souhlasíte s rozšířením skládky komunálního odpadu na katastrální území Nelahozeves?

Zastupitelstvo referendum o skládce nevyhlásí

DSCF2588

Pavel Matoušek, Petra Urbanová, Josef Kukla (na snímku) a Eliška Brázdová zvedli ruku pro referendum. K jeho vyhlášení chyběl jediný hlas.
Zastupitelstvo obce na svém dnešním zasedání rozhodlo, že referendum, ve kterém by občané Nelahozevsi vyjadřovali svůj názor na plánovanou skládku, nevyhlásí. Návrh přípravného výboru Občanského sdružení Nelahozeves (OsN) podpořili pouze čtyři z devíti zastupitelů. OsN se teď může konání referenda dožadovat u soudu.

Půjdou občané Nelahozevsi v lednu k referendu o skládce?

DSCF6271

Skládka Uhy - III. etapa.
Paralelně s probíhajícím územním řízením na rozšíření Skládky Uhy, kterým se v tuto chvíli zabývá středočeský krajský úřad na základě odvolání Občanského sdružení Nelahozeves, se možná brzy rozjede další proces, který může majiteli skládky, společnosti .A.S.A., přidělat vrásky na čele. Členská schůze Občanského sdružení Nelahozeves (OsN) se totiž minulý týden usnesla, že se pokusí v obci vyvolat referendum o budoucnosti skládky.

Referendum

IMG 5295

Skládka Uhy
Tento článek je o tom, že teď po dlouhé době má každý z vás šanci ovlivnit, jestli bude v Nelahozevsi skládka... hlasujte v anketě na Nelahozeves.info, jestli chcete referendum.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence