Ovzduší - Nela.cz

Lešany trápí smrad z polí. Už končíme, ujišťuje zemědělec

DSCF0201

Nejvíce jsou postiženi obyvatelé Resortu, který developer postavil přímo uprostřed polí bez jakékoliv ochrany od okolního terénu.
Již několik týdnů se nad Lešany v nepravidelných intervalech vznáší zápach z polí nad vesnicí. Jeho zdrojem jsou kaly z pražských čistíren, které zde používá místní zemědělec jako hnojivo. K podobné situaci došlo i loni, letos je ale zápach o poznání silnější a lidem došla trpělivost.

Víme, co dýcháme?

semvz3

Seminář o ovzduší na Kralupsku, 16. říjen 2012.
Podzimní sychravé dny s sebou přináší zhoršené rozptylové podmínky a s tím související sníženou kvalitu ovzduší. Proto dispečerky ekologického centra zaměřily další z cyklu seminářů pro veřejnost, pořádaných  za podpory MERO ČR, a. s., na problematiku čistoty ovzduší obecně i kvalitu ovzduší na Kralupsku. Seminář proběhl v úterý 16. října 2012 v jídelně Domu s pečovatelskou službou na sídlišti Cukrovar, kde se schází členové Městského klubu důchodců z Kralup nad Vltavou.

(Tisková zpráva Ekologického centra Kralupy nad Vltavou)

Zrušení signálů regulace a upozornění

Vzhledem k příznivým rozptylovým podmínkám a snižujícím se koncentracím znečišťující látky PM10 byl dnes, 15. 2. 2012, v dopoledních hodinách zrušen signál regulace i signál upozornění pro Středočeský kraj.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence