Volby jiné než komunální - Nela.cz

V Nelahozevsi bodovali Starostové s Piráty, levice propadla

DSC 0691

Voliči z Lešan letos museli vážit cestu do infocentra na vlakové zastávce.
Novou koalici ve Středočeském kraji vzešlou z víkendových krajských voleb složí Starostové a nezávislí (STAN), ODS, Piráti a Spojenci pro Středočeský kraj (TOP 09, Hlas a Zelení). Hnutí ANO jde do opozice, ve středních Čechách skončilo na třetím místě a má celkem 15 mandátů. Novou hejtmankou se stane Petra Pecková (STAN). A jak se hlasovalo v Nelahozevsi?

Dvě volební místnosti u krajských voleb se stěhují. Jak volit v karanténě?

DSC 5527 V pátek 2. října (14–22 hodin) a v sobotu 3. října (8–14 hodin) proběhnou volby do zastupitelstva Středočeského kraje, z něhož pak volbou vzejde nový hejtman. Dvou volebních okrsků v Nelahozevsi se dotkne změna v umístění volební místnosti. Novinkou je též drive-in hlasování, které mohou využít lidé v karanténě kvůli nemoci covid-19.

Potřetí za pět let. Volební místnost pro Podhořany se stěhuje znovu do Zagarolské

DSCF4867

Volební místnost v Zagarolské
Obyvatelé podhořanského volebního okrsku musí být v posledních letech ve střehu, kam mají vlastně přijít k volbám. Volební místnost se totiž letos opět stěhuje, tentokrát z klubovny TJ Dynamo Nelahozeves do volnočasového centra v Zagarolské ulici. Jde již o třetí přesun za posledních pět let.

Volební místnost pro Podhořany se vrací na Dynamo

DSCF3851

Volební místnost se vrací na Dynamo.
Po roce půjdeme opět k volbám, tentokrát budeme volit své zástupce do Poslanecké sněmovny. Pro obyvatele okrsku Podhořany se tyto volby pojí s dobrou zprávou - do volební místnosti to budou mít blíž.

Předseda sněmovny Jan Hamáček navštívil Nelahozeves. Starosta pozván nebyl

DSC 5039

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (druhý zleva) při návštěvě základní školy. Vpravo ředitelka školy Věra Bavorová, vedle ní místostarosta Josef Kukla, vlevo zástupce místní ČSSD Radek Modes.
Ve středu 30. srpna zavítal do Nelahozevsi předseda Poslanecké sněmovny a místopředseda ČSSD Jan Hamáček.

Krajské volby v Nelahozevsi vyhrál STAN

DSCF4873

Volička odevzdává hlas v okrsku Nelahozeves (hasičárna)
Hnutí ANO, které ve Středočeském kraji zvítězilo v krajských volbách, minulý týden proměnilo výsledek v hejtmanský post. Novou hejtmankou kraje se stala Jaroslava Pokorná Jermanová. Nelahozeves měla ale ve volbách poněkud jiné preference.

Podhořany budou zase volit v Zagarolské

DSCF1913

Volební místnost v Zagarolské ulici
Po dvouleté pauze se v naší zemi opět blíží volby, tentokrát krajské a senátní. A pro voliče z okrsku Podhořany to opět znamená, že budou muset vážit cestu do vzdáleného volnočasového centra v Zagarolské ulici.

Volby do Evropského parlamentu: V Nelahozevsi zvítězili komunisté

DSCF6251

Z hasičárny se volební místnost přestěhovala do základní školy, aby uvolnila místo sobotním májovým oslavám.
Volby do Evropského parlamentu na celostátní úrovni vyhrálo Babišovo hnutí ANO. V Nelahozevsi ale skončilo až na čtvrtém místě – první na pásce je KSČM, následovaná TOP 09 a ČSSD. Evropské volby provázely zmatky kvůli přestěhování volební místnosti v Podhořanech.

Dvě ze tří volebních místností se stěhují

DSCF3848

Volební místnost na Dynamu končí, voliči budou chodit do volnočasového centra.
Většina obyvatel obce Nelahozeves se k letošním květnovým volbám do Evropského parlamentu bude muset dostavit jinam, než byli dosud zvyklí. Starostka Petra Urbanová se totiž rozhodla přestěhovat dvě ze tří volebních místnosti – nové místnosti budou mít okrsky Nelahozeves a Podhořany. Volební místnost pro Podhořany je navíc mimo území tohoto okrsku.

Aktualizace: Doplněna informace o uzavření základní školy 23. května

V Nelahozevsi vyhrála ČSSD, výsledky kopírují celostátní průměr

DSCF1697 Nelahozeves patří z pohledu výsledků letošních voleb do Poslanecké sněmovny mezi obce, které poměrně dobře kopírují celostátní výsledky. Stejně jako na celostátní úrovni v naší obci vyhrála ČSSD, těsně následovaná hnutím ANO a komunisty. Při pohledu do jednotlivých okrsků však najdeme zajímavé rozdíly.

Zeman je prezidentem. Nelahozeves souhlasí

zeman

Nově zvolený prezident Miloš Zeman s dcerou Kateřinou. | foto: www.zemannahrad.cz
Miloš Zeman byl dnes v přímé volbě zvolen prezidentem České republiky. Ke stejnému rozhodnutí dospěli i voliči v Nelahozevsi, byť výsledek v naší obci byl o dost těsnější než na celostátní úrovni. Nelahozeves tak změnila svou volbu z 1. kola, v němž v naší obci zvítězil Karel Schwarzenberg.

V Nelahozevsi vyhrál první kolo Karel Schwarzenberg

382156 10151204890983925 524106738 n

Foto: Facebook Karla Schwarzenberga
V celostátním měřítku zaostává Karel Schwarzenberg za vítězným Milošem Zemanem po prvním kole prezidentských voleb o necelé jedno procento. V Nelahozevsi však kníže nad důchodcem z Vysočiny vyhrál.

V Nelahozevsi krajské volby vyhráli komunisté

DSCF2040

Volební místnost v Lešanech
Ve Středočeském kraji vyhrála krajské volby ČSSD, těsně následovaná KSČM a ODS. Kdyby však o složení krajského zastupitelstva rozhodovala Nelahozeves, pořadí by bylo trochu jiné.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence