Komunální volby 2018 - Nela.cz

Poděkování za čtyři roky

DSC 6084

Končící starosta Josef Kebrle | Foto: Nela.cz
Protože se na tomto místě již objevily zprávy o novém starostovi a místostarostovi, nastal čas, abych veřejně poděkoval všem, kterým vděčím za čtyři roky v pozici starosty, a také za to, že jsme některé projekty zdědili a dotáhli, některé rozjeli a dotáhli a některé rozjeli a nechali k dotažení na další zastupitelstvo.

Místostarostou má být Zdeněk Schneider, nahradí Josefa Kuklu

DSC 1054

Zdeněk Schneider
Před čtyřmi lety po komunálních volbách přispěl místostarosta Nelahozevsi Josef Kukla svým hlasem k tomu, že tehdejší starostka Petra Urbanová musela svůj post nedobrovolně opustit. Nyní vše směřuje k tomu, že stejný osud čeká i jeho. Jeho nástupcem se totiž zanedlouho s největší pravděpodobností stane Zdeněk Schneider.

Skládka ohrožuje zdraví občanů, musíme jim to kompenzovat, říká Radek Modes, lídr Sdružení ČSSD a nezávislí kandidáti

DSCF4598 Lídr Sdružení ČSSD a nezávislí kandidáti Radek Modeszpočátku autorovi článku nebral telefony a neodpovídal na emaily a zprávy. Sdružení se tak připravilo o možnost prezentovat svůj program ve standardním rozhovoru. Nakonec však ústy lídra odpovědělo alespoň písemnou formou na několik otázek reagujících na předvolební materiál v Nelahozeveském zpravodaji (jeho obsah najdete zde). Na několik doplňujících dotazů už ale odpověď nepřišla.

Kandidát Pavel Matoušek odmítá, že by byl ve střetu zájmů

uzemni plan

Cesta, která je předmětem sporu, zakreslená na poslední verzi návrhu územního plánu.
Neformální lídr kandidátky Nelahozeves svým občanům Pavel Matoušek reagoval na článek, který vyšel 22. září na portálu Nela.cz a který upozorňoval na jeho potenciální střet zájmů v souvislosti s připravovaným územním plánem. Ve svém prohlášení odmítl, že by byl v jakémkoliv střetu zájmů, a ostře kritizoval starostu Josefa Kebrleho, zastupitelku Olgu Riegertovou i autora článku, kterého obvinil, že se snaží jeho uskupení poškodit ve volbách.

Obrovské peníze ze skládky mě trochu straší, říká lídr kandidátky KSČM, místostarosta Josef Kukla

DSC 1468 Před osmi lety se víceméně náhodně, ač nestraník, ocitl na čtvrtém kandidátce KSČM. Křížky voličů jej vynesly na druhé místo a byl zvolen do zastupitelstva. O pár měsíců později se stal místostarostou a svou pozici potvrdil i v minulých volbách již jako lídr komunistické kandidátky. Místostarosta Nelahozevsi Josef Kukla(54) nyní usiluje o mandát potřetí.

 

Změňte územní plán, nebo podám žalobu, hrozí obci kandidát do zastupitelstva

DSC 1497

Současná cesta je široká jen tři metry, což neodpovídá platným normám. (pohled z ulice V Loučkách)
Když obyvatel ulice V Závětině Pavel Matoušek poprvé nahlédl do návrhu nového územního plánu, s překvapením zjistil, že přímo vedle jeho domu projektanti nakreslili do mapy cestu. Jeho následná snaha o její odstranění byla neúspěšná. Nyní Pavel Matoušek kandiduje do zastupitelstva z předního místa kandidátky Nelahozeves svým občanům a nelze se tedy vyhnout otázce, zda tyto dvě věci spolu nějak nesouvisí.

Do komunálních voleb kandiduje pět uskupení a jeden jednotlivec

DSC 6783 V letošních komunálních volbách, které se uskuteční 5. a 6. října, budeme mít stejně jako před čtyřmi lety velký výběr. Nelahozeveští občané sestavili znovu pět kandidátek – stejně jako v roce 2014. K nim se letos přidal ještě jeden nezávislý kandidát.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence