Komunální volby 2010 - Nela.cz

Předvolební kampaň vrcholí, kandidáti mají za sebou setkání s voliči

DSC 1563 Někteří sázejí na propracovaný program a na Facebook, jiní vylepují plakáty či rozdávají letáčky, další věnovali velkou péči webovým stránkám či individuálním medailonkům. Tři z pěti kolektivních kandidátek pak do kampaně zařadili i setkání s voliči.

Aktualizováno 30. 9. 2018

Prohlášení Sdružení nezávislých kandidátů "Lešany pro Nelahozeves" k výsledkům komunálních voleb

Vážení spoluobčané,

naše kandidátka nebyla sestavována s cílem zvítězit ve volbách. Byli jsme si vědomi našich limitů daných zejména tím, že všech devět kandidátů bylo z Lešan. Chtěli jsme hlavně nabídnout alternativu občanům, kteří preferují modernější a transparentnější pojetí komunální politiky, protože jsme cítili, že program tohoto typu v obci schází.

Klamavá reklama stažena, otázky zůstávají

bydleni_mistr

Reklamy na oficiálních stránkách www.nelahozeves.cz dne 11. 10. 2010 (a dva roky předtím)

Dnes byly z oficiálních webových stránek obce Nelahozeves odstraněny reklamy na různé firmy, mimo jiné klamavá reklama na prodej domů developera působícího na území obce.

Je zjevné, že k odstranění reklam došlo na základě kritického článku zveřejněného na těchto stránkách, neboť reklamy byly odstraněny pouhých několik dnů po zveřejnění článku, ačkoliv zde předtím visely několik let.

Koho budu letos volit...

Protože se poslední dva týdny setkávám se zvoláním „No jo, ale koho?“, rozhodl jsem se s vámi podělit o to, jak k volbám letos přistoupím já.

Vyjádření k pomluvám na kandidáta Václava Tureckého

tureckyVzhledem k pomluvám, které jsou rozšiřovány o našem kandidátovi č. 1 Ing. Václavu Tureckém, bychom rádi občany ujistili, že Ing. Václav Turecký se v uplynulém volebním období zúčastnil velké většiny zasedání zastupitelstva, což lze dokladovat ze zápisů ze zasedání, které jsou dle zákona veřejně přístupné na obecním úřadě.

Konečné výsledky: Dvořákova Nelahozeves 4, Lešany pro Nelahozeves 3, KSČM 2

vysledkySdružení nezávislých kandidátů Dvořákova Nelahozeves zvítězilo ve volbách do zastupitelstva obce Nelahozeves a získalo 4 zastupitele. Na druhém místě se umístila kandidátka Lešany pro Nelahozeves se 3 zastupiteli, žebříček uzavírá kandidátka KSČM se 2 zastupiteli.

Lešanská kandidátka tak oproti předchozím volbám posílila o dva zastupitele, přičemž po jednom sebrala každému ze dvou konkurenčních uskupení.

Co chceme změnit a proč se nás nemusíte bát

Na informační schůzku ke skládce přišlo odhadem až 150 lidí. Kvůli skládce vzniklo občanské sdružení, jehož aktivity již nelze přehlédnout. I to ukazuje, že atmosféra v obci se mění a že lidé si začínají uvědomovat důležitost veřejné kontroly nad činností obce.

Pevně věřím, že si také uvědomí, kdo všechny informace o skládce před nimi tajil, a položí si otázku, zda chtějí, aby tito lidé nadále řídili naši obec.

Prohlášení Sdružení nezávislých kandidátů "Lešany pro Nelahozeves" k záměru výstavby skládky v katastru obce Nelahozeves

skl4 Před několika týdny prosákly na veřejnost zprávy o připravovaném projektu výstavby velké skládky v katastru obce Nelahozeves. Ukázalo se, že celý projekt je připravován již nejméně rok zcela za zády občanů obce.

Jsme si vědomi toho, že rozšíření skládky by obci přineslo, vzhledem k  povinně odváděným poplatkům ze strany provozovatele skládky, velmi nadstandardní příjmy. Pokud by tyto příjmy byly efektivně investovány, mohly by v poměrně krátké době změnit naši obec k nepoznání.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence