Běh - Nela.cz

Registrace na Miřejovický půlmaraton otevřena

DSCF0343

Zagarolská ulice, 1. kilometr
Dvanáctý ročník Miřejovického půlení se kvapem blíží. Ať už se chystáte na půlmaraton nebo dáváte přednost kratším trasám, zapište si do kalendáře sobotu 1. srpna, kdy budete mít možnost poměřit své síly s dalšími místními i přespolními běžkyněmi a běžci, nebo alespoň přijít fandit.

Z jedenáctého Miřejovického půlení putuje medaile do Nelahozevsi

IMG 5334

Zdeněk Plachý z Nelahozevsi (na snímku vlevo) si na Miřejovickém půlmaratonu doběhl pro stříbro.
Přelom letních prázdnin už pojedenácté patřil Miřejovickému půlení. Na start hlavního závodu – půlmaratonu se v sobotu 3. srpna postavilo sedmdesát závodníků různých věkových kategorií, 56 běžců a 14 běžkyň z celé republiky. Oproti loňskému roku panovalo letos ideální počasí pro běh s mírným větrem a teplotou pohybující se kolem dvaceti stupňů.

Miřejovický quatro3atlon

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Miřejovický quatro3atlon je recesistický štafetový závod smíšených čtyřčlenných týmů. Skládá se z disciplín: kanoistika, cyklistika, běh.

Běžecké Miřejovice opět po roce rozpůlí letní prázdniny, možná ale naposledy

DSCF0343

Zagarolská ulice, 1. kilometr
Jedenáctý ročník Miřejovického půlení je za dveřmi! Ať už se chystáte na půlmaraton nebo dáváte přednost kratším trasám, zapište si do kalendáře sobotu 3. srpna, kdy budete mít možnost poměřit své síly s dalšími místními i přespolními běžkyněmi a běžci, nebo alespoň přijít fandit.

Quatro3atlon v Miřejovicích je za dveřmi

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Závěr srpna bude stejně jako loni patřit Miřejovickému quatro3atlonu. V sobotu 25. srpna ve 14 hodin bude v Miřejovicích na hřišti odstartován recesistický štafetový závod čtyřčlenných týmů, které musí být povinně smíšené - dvě ženy a dva muži.

Quatro3atlon v Miřejovicích

Zveme na oficiálně 1. ročník Quatro3atlonu, který se uskuteční v sobotu 26. srpna 2017 v Miřejovicích.

Miřejovické půlení usiluje o zápis do knihy rekordů

DSCF3438

1. kilometr u elektrárny v Nelahozevsi
Devátý ročník Miřejovického půlení je za dveřmi! Ať už se chystáte na půlmaraton nebo dáváte přednost kratším trasám, ať už naběháte padesát kilometrů týdně nebo deset za měsíc, zapište si do kalendáře sobotu 29. července, kdy budete mít možnost poměřit své síly se stovkami běžkyň a běžců, nebo alespoň přijít fandit.

Jak (ne)běhat Miřejovický půlmaraton

titul

Radka Churaňová (vlevo) si letos na Miřejovickém půlmaratonu doběhla pro páté zlato.
Rok se s rokem sešel a prázdniny nám opět rozpůlila populární běžecká akce Miřejovické půlení. Na start osmého ročníku hlavního závodu, Miřejovického půlmaratonu, se o slunečné sobotě 30. července postavilo 130 běžců, z nichž 129 závod dokončilo. Letos jsem byl premiérově mezi nimi (těmi co dokončili), takže letošní reportáž bude trochu jiná než ty minulé, suché zpravodajské…

Pavel Kantorek, vzor mnohých běžců a host na Miřejovickém půlení 2015

00128229

Pavel Kantorek
Na přelomu padesátých a šedesátých let patřil ke špičkovým světovým maratoncům. Třikrát úspěšně startoval na olympijských hrách (1956, 1960 a 1964) a reprezentoval i na mistrovství Evropy. V silné mezinárodní konkurenci třikrát vyhrál Mezinárodní maraton míru v Košicích (1958, 1962 a 1964) a v roce 1961 zde našel přemožitele jen v olympijském vítězi  Abebe Bikilovi.

Běžecké Miřejovice opět po roce rozpůlí letní prázdniny

DSCF0343

Zagarolská ulice, 1. kilometr
Sedmý ročník Miřejovického půlení je za dveřmi! Ať už se chystáte na půlmaraton nebo dáváte přednost kratším trasám, zapište si do kalendáře sobotu 1. srpna, kdy budete mít možnost poměřit své síly se stovkami běžkyň a běžců, nebo alespoň přijít fandit.

Běžte s námi Nelahozevsí, o děti bude postaráno

20150511 184803

Část naší běžecké skupiny po absolvování šesti kilometrů Nelahozevsí.
Běžecká skupina pod TJ Dynamo Nelahozeves si dovoluje vás pozvat na pravidelný běh Nelahozevsí, a to v pondělí 1. června od 18 hodin. Nemáte hlídání? Nevadí – o děti se tentokrát výjimečně postaráme my a vy můžete v klidu vyrazit s námi!

Veltruským parkem se letos poběží už po sedmnácté

bvp16 Letošní běh pro úplně všechny věkové kategorie pořádá veltruská Asociace sportu pro všechny spolu s místním Sokolem. Poběží se v sobotu 25. dubna, letošní start však nakonec znovu nebude jako obvykle v místním letním kině, nýbrž opět přímo na louce pod zámkem.

Pojďte si s námi zaběhat!

IMG 2102

Účastníci zkušebního prvního běhu, který se konal v pondělí 5. ledna.
Vyrazíte si občas zaběhat, nebo se k tomu odhodláváte? Rádi byste si někdy zaběhali ve skupince? Pak čtěte dál!

Miřejovické půlení se přehouplo do druhé poloviny dekády

DSCF0451 Přes dvě stě běžců se o první srpnové sobotě postavilo na start 6. ročníku Miřejovického půlmaratonu – hlavního závodu populární běžecké akce Miřejovické půlení. Počasí bylo ke sportovcům jen o něco málo smířlivější než v předchozích dvou letech – teploměr tentokrát vystoupal ke 30 stupňům.

Miřejovické půlení po šesté, jako vždy v polovině prázdnin

DSCF9901-001

Část trati Miřejovického půlmaratonu vede přes obec Nelahozeves (první a dvacátý kilometr v Nelahozevsi u elektrárny).
Populární sportovní akce Miřejovické půlení si již našla pevné místo v kalendáři běžeckých závodů. Letošní šestý ročník je naplánován opět do poloviny prázdnin, běžci se postaví na start v sobotu 2. srpna. Do hlavního závodu, Miřejovického půlmaratonu, se můžete hlásit do 20. července, později už jen s příplatkem. Patronem letošního ročníku je kralupský starosta Petr Holeček. Trať dvou ze tří závodů prochází i obcí Nelahozeves.

Darujte krev s Miřejovickým půlmaratonem

DSCF9818 Ve středu 28. května se můžete připojit k výzvě Miřejovického půlmaratonu a darovat nejcennější tekutinu, která nejde nahradit. Připojit se můžete po celé České republice na vašem nejbližším transfuzním oddělení.

Nesnesitelné vedro běžce nesklátilo

DSCF9759

Tady odbočit. Do veltruského parku hlavní branou.
Téměř 180 běžců se letos po roce postavilo na trať Miřejovického půlmaratonu. Letošní 3. srpen přitom patřil bezkonkurenčně k nejteplejším dnům v roce, teploměry ukazovaly až 37 stupňů a v různých částech republiky padlo několik teplotních rekordů. Běžci však na rozdíl od loňska lépe rozvrhli své síly. Hlavní závod pátého ročníku populární běžecké akce Miřejovické půlení tak proběhl na výbornou.

Miřejovické půlení zve běžce letos již popáté

DSCF8396

Z Miřejovického půlmaratonu v roce 2012 (Zagarolská ulice v Nelahozevsi)
Již pátý ročník běžecké akce pod názvem Miřejovické půlení se kvapem blíží. Běžci se v několika závodech postaví na start v sobotu 3. srpna v Miřejovicích. Přípravy akce byly poznamenány sporem pořadatelů se starostkou Nové Vsi Janou Uhrovou, která požadovala přesunutí startu na jiné místo. Nakonec byl však nalezen kompromis a populární závod proběhne dle původního plánu.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence