Veřejné osvětlení - Nela.cz

Elektřinu bude obci i nadále dodávat Amper Market

V závěru roku obec vybírala nového dodavatele elektřiny, protože dosavadní smlouva na dodávku elektřiny byla uzavřena jen do konce roku 2019. V soutěži zvítězila firma Amper Market, která elektřinu obci dodávala již v uplynulých čtyřech letech (více zde).

Část obce bude o víkendu bez proudu

DSCF7074

Ve čtvrtek probíhalo svěšování vodičů vedení V410 nad silnicí mezi Veltrusy a Novými Ouholicemi.
Pokud jste ze severní části obce, bude asi lepší, když na víkend odjedete pryč. Tuto sobotu a neděli bude totiž více než stovka domácností ze severní části Nelahozevsi bez elektřiny.

Obec uspoří na energiích 120 tisíc

P1030904 V příštím roce bude obec Nelahozeves nakupovat elektřinu a plyn zhruba o 120 tisíc korun levněji než v uplynulých letech. Očekávaná úspora je výsledkem soutěže na dodavatele energií, které letos v červnu vyhlásila tehdejší starostka Petra Urbanová.

Obec chce levnější energie, vypsala soutěž

DSCF1667

Většinu nákladů na elektřinu představuje veřejné osvětlení v obci.
Diskuse o způsobu, jakým by měla Nelahozeves nakupovat elektřinu a plyn, jsou zřejmě u konce. Obec minulý týden vypsala dvě veřejné zakázky, v nichž chce nalézt levnějšího dodavatele elektřiny a plynu. Ušetřit by tím mohla desítky tisíc korun ročně.

V Lešanech tma nebude, stavební povolení už platí

IMG 8715

Práce na přeložkách kabelů nízkého napětí v Lešanech.
Hrozba, že by se část Lešan mohla ocitnout potmě, již padla. Proti vydanému stavebnímu povolení na výstavbu nového veřejného osvětlení v této části obce se nikdo neodvolal a stavební povolení tedy nabylo právní moci. Obec mezitím také vybrala dodavatele stavby.

Obec zveřejnila zakázku na veřejné osvětlení v Lešanech, ačkoliv to zákon nevyžaduje

lampy-1m

Dvě lampy v ulici Na Vršku se ve finálním projektu posunuly kousek blíže do silnice.
Předpokládané náklady na vybudování nového veřejného osvětlení v části Lešan budou dle vypracované projektové dokumentace činit cca 1,2 milionu korun. To ani po nedávném zpřísnění zákona o veřejných zakázkách nedosahuje limitu, od kterého by musela být zakázka zveřejněna, neboť u stavebních prací je současný spodní limit 3 miliony korun. Obec však přesto dnešního dne zakázku zveřejnila na svých webových stránkách.

Pokud se někdo odvolá vůči stavebnímu povolení, část Lešan může být brzy potmě

IMG 8590

Takto skončí většina sloupů veřejného osvětlení v Lešanech. Jen doufejme, že si je stavební firma z Lešan také odveze. Tyto dva sloupy se totiž válejí na úpatí Lešanského háje už zhruba dva týdny a nikdo se zatím k jejich odvozu nemá.
Scénář ulice Pod Strání, která byla v loňském roce několik měsíců bez veřejného osvětlení, se již brzy může zopakovat i v Lešanech. Stačí totiž, aby se někdo odvolal vůči vydanému stavebnímu povolení na vybudování nového veřejného osvětlení v Lešanech. Odvolání pak bude řešit středočeský krajský úřad, přičemž odvolací řízení na tomto úřadě běžně trvají tři nebo čtyři měsíce. Během té doby však společnost ČEZ Distribuce odstraní ve větší části starých Lešan sloupy nízkého napětí a s nimi i stávající lampy. Lešany by se tak ocitly potmě.

V pondělí začne v Lešanech výstavba kabelového vedení

IMG 5522

Lešany
Připravovaný projekt rekonstrukce rozvodů nízkého napětí v Lešanech, o němž jsme již na těchto stránkách informovali, se přiblížil. Podle mluvčího Skupiny ČEZ Jana Beneše začnou práce již toto pondělí, 16. dubna 2012. V rámci rekonstrukce budou ve větší části Lešan odstraněna dosavadní nadzemní vedení a místo nich budou položeny podzemní kabely.

Aktualizace 13. dubna: Bylo vydáno stavební povolení na veřejné osvětlení, podrobnosti v článku.

V části Lešan bude nové veřejné osvětlení

luzicka

Lužická ulice se bude v krátké době rozkopávat již podruhé.
Obec Nelahozeves objednala v závěru minulého roku projekt nového veřejného osvětlení v části Lešan. Reaguje tak na úmysl společnosti ČEZ Distribuce odstranit v této části obce sloupy nadzemních elektrických rozvodů, na nichž jsou z historických důvodů umístěny i lampy patřící obci.

Pod Strání už se zase svítí

P1030902 Počátkem minulého týdne se opět rozsvítila potemnělá část ulice Pod Strání. Firma Elektro Klein dokončila výstavbu nového veřejného osvětlení v této části obce, která byla čtyři měsíce potmě.

Pod Strání bude tma už jen pár týdnů - a nebo taky půl roku

pod-strani-tma

Nic nevidíte? Ostatní také ne. (ulice Pod Strání po setmění, foceno bez blesku)
Část ulice Pod Strání, která potemněla poté, co společnost ČEZ Distribuce odstranila sloupy, na kterých měla obec lampy veřejného osvětlení, se možná dočká světla až za mnoho měsíců. Podle starostky Nelahozevsi Petry Urbanové by realizace nového osvětlení mohla teoreticky proběhnout ještě během září, ale údajně záleží v první řadě na občanech samotných. Starostka to uvedla na zasedání zastupitelstva 8. září.

Odřezané sloupy veřejného osvětlení u Lešan

IMAG0593 Dne 1. září odřezala specializovaná firma několik sloupů veřejného osvětlení, které dříve sloužily k osvětlení cesty od zastávky Lešany-rozcestí do obce. Tato trasa je tedy nyní potmě, osvětlení začíná až u cedule.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence