Zámek Nelahozeves - Nela.cz

Lobkowiczký advent letos jinak

2010 advent decoration vendor V bláznivém roce 2020 není nic tak, jak jsme zvyklí. Kvůli koronavirovým opatřením jsme museli zrušit tradiční adventní trhy, ale protože bez adventu by to nebyly ty pravé Vánoce, připravili jsme pro vás jeho oslavu virtuálně! Na třetí adventní neděli 13. prosince od 18 hodin budete mít jedinečnou možnost podívat se na zámky v Nelahozevsi a Roudnici nad Labem, na hrad Střekov a do Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě. Připraven pro Vás bude pestrý a jedinečný předvánoční program.

Na zámku to žilo. Jaký bude podzim?

Hasiči Nelahozeves Facebook3 Zámecká sezóna pokračuje až do 1. listopadu, kdy se zámek přes zimní měsíce až do jara uzavře veřejnosti, s výjimkou připravovaných Adventních slavností.

Dýňování zrušeno

Akce Zámecké dýňování, která měla proběhnout v sobotu 17. října, se neuskuteční.

Další živá sobota na zámku již tuto sobotu, tentokrát v renesančním stylu

102883275 3197819433571494 2648352385224103723 o Aby zámek Nelahozeves všem návštěvníkům vynahradil zrušení několika akcí na začátku letošní sezóny, rozhodlo se vedení zámku naplánovat na letní víkendy takzvané „Živé soboty“. Série menších festivalů byla zahájen v sobotu 6. června oslavou Dětského dne. Další podobná akce se uskuteční tuto sobotu, 11. července, a ponese název Renesanční den.

Beethovenova Eroica na nádvoří zámku

DSCF1290 Přijďte strávit příjemný letní podvečer na nádvoří zámku Nelahozeves. V neděli 12. července od 17 hodin se zde uskuteční koncert Akademie komorní hudby pod vedením vítěze Pražského jara a violoncellisty Tomáše Jamníka.

Zámek otevřel své brány, nelahozeveští ochotníci byli u toho

2 001

Foto: Jan Horák
Rekordních téměř dva tisíce návštěvníků si o první jarní sobotě našlo cestu na zámek Nelahozeves při příležitosti zahájení zámecké sezóny. Přispělo k tomu nejen vydařené jarní počasí, ale i atraktivní program, na kterém se podíleli i nelahozeveští ochotníci.

Předvánoční a povánoční čas v Nelahozevsi

DSC 3160 Přinášíme vám stručný souhrn předvánočních i povánočních akcí v naší obci, včetně množství fotografií.

Aktualizováno 6. února: doplněny fotografie z Tříkrálového odpoledne

Počasí si s Pohádkobraním trochu pohrálo

DSC 2007 Poslední říjnová sobota se na zámku Nelahozeves nesla ve znamení pohádek. Počasí však tentokrát příliš nepřálo, a tak se akce nesla v komornějším duchu. Ti, co dorazili, si každopádně mohli do sytosti užít spousty dobré zábavy a dobrot všeho druhu.

Sluncem zalitý halloweenský zámek praskal ve švech

DSC 1732 V sobotu 13. října vládlo v Česku takřka letní počasí, teploty se vyšplhaly až k 25 stupňům a na mnoha místech republiky padaly teplotní rekordy. Návštěva zámku Nelahozeves, který v tento den pořádal tradiční halloweenské odpoledne, tak zlákala mnohem více lidí než v minulých letech.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence