Zpravodaj 2020/6 - Nela.cz

Plánuje se nová cyklostezka z Velvar do Kralup, povede přes Lešany

Předpokládaná trasa nové cyklistické stezky Trojice samospráv na Kralupsku připravuje výstavbu nové cyklostezky o délce 4,6 kilometru z Velvar do Kralup. Polovina trasy má vést územím Nelahozevsi, i když z větší části jen po polích na hranici katastru. Se zastavěnou částí obce se navržená trasa potkává jen na kraji horního resortu v Lešanech.

S trvalým pobytem v obci můžete vydělat na svozu odpadů

P 20160311 155557 Zastupitelstvo na zasedání 30. listopadu projedná mimo jiné návrh nových poplatků za svoz odpadů, které mají platit od příštího roku. Poplatky se mají sice nominálně zvýšit, lidé s trvalým pobytem v obci si ale podle návrhu ve skutečnosti výrazně polepší.

Přípravy na územní řízení rekonstrukce tunelů vrcholí

DSC 8737 Ještě v průběhu listopadu (po uzávěrce zpravodaje) by měl středočeský krajský úřad zahájit územní řízení pro projekt rekonstrukce nelahozeveských tunelů. V rámci řízení má být rozhodnuto o přesné podobě projektu, jehož součástí je zejména ražba druhého železničního tunelu v lobečské skále, ale i přeložka trati podél ulice Dvořákova stezka, vybudování protihlukových stěn pod zámkem a kompletní rekonstrukce železniční zastávky Nelahozeves-zámek.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence