Tříkrálová sbírka - Nela.cz

Předvánoční a povánoční čas v Nelahozevsi

DSC 3160 Přinášíme vám stručný souhrn předvánočních i povánočních akcí v naší obci, včetně množství fotografií.

Aktualizováno 6. února: doplněny fotografie z Tříkrálového odpoledne

Tři králové z Nelahozevsi vám mohou zazpívat už tento víkend

DSCF5336 Již několik let zajišťujeme tříkrálovou sbírku po celé Nelahozevsi. Loni v lednu jsme v Nelahozevsi vybrali 11 500 Kč a v Kralupech a okolí sbírka dosáhla celkové sumy 92 tisíc Kč. Tento rok budeme Nelahozevsí procházet o víkendu 7. a 8. ledna. Můžeme přijít i k vám.

Tři králové z Nelahozevsi vám mohou zazpívat už tento víkend

DSCF5336 Již několik let zajišťujeme tříkrálovou sbírku po celé Nelahozevsi. Loni v lednu jsme v Nelahozevsi vybrali 11 961 Kč a v Kralupech a okolí sbírka dosáhla celkové sumy 93 385 Kč. Tento rok budeme Nelahozevsí procházet o víkendu 9. a 10. ledna. Můžeme přijít i k vám.

Tříkrálová pokladnička hlásí rekord

DSCF5351 Již tradičně v prvních lednových dnech chodili po naší obci koledníci s Tříkrálovou sbírkou, kteří popřáli lidem pokoj a zdraví v novém roce 2015.

Tři králové budou chodit po vsi opět v lednu

Již několik let zajišťujeme tříkrálovou sbírku po celé Nelahozevsi. Letos v lednu jsme v Nelahozevsi vybrali 8 632 Kč a v Kralupech a okolí sbírka dosáhla rekordní sumy 97 027 Kč, což je téměř dvakrát tolik než v předchozím roce.

Tři králové prošli Nelahozeves křížem krážem

DSCF3612

Tři králové v Nelahozevsi. Ve skutečnosti jich bylo šest, v kostýmech se střídali.
Milí příznivci a dárci Tříkrálové sbírky, děkujeme Vám za vaši štědrost, neboť letos sbírka dosáhla v Kralupech a okolí rekordní sumy 97 027 Kč, což je téměř dvakrát tolik než v předchozím roce. V obci Nelahozeves jsme vybrali 8 632 Kč.

Uvnitř fotogalerie a video

Nová historie tradice koledování Tří králů v Nelahozevsi

DSCF3598

Tři králové s početným doprovodem (6. ledna 2013)
V druhé polovině devadesátých let jsem měla možnost zažít s partou mladých lidí koledování tří králů s jednoduchými převleky, kytarou a zpěvem různých koled. Chodili jsme tenkrát po vsi poblíž Prahy jen tak pro vlastní potěšení a potěšení místních občanů. S podobnou skupinou jsme navštěvovali v období studia na VŠ i motolskou LDN, kde jsme před Vánoci potěšili babičky a dědečky zpěvem koled. Myslím, že z těchto mých zkušeností vychází i mé dnešní nasazení v koledování po celé Nelahozevsi, i když začátky byly velmi pozvolné.

Tři králové mohou dorazit i k vám

CIMG4579

Tři králové v roce 2011
Tento víkend opět poctí Nelahozeves svou návštěvou tři králové. Chcete, aby navštívili i vás?

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence