Višňovka - Nela.cz

Ve Višňovce se budou sázet stromy

foto1

Členové spolku konzultují se sadařem původní plán revitalizace sadu | Foto: Petra Tajčová
Spolek Lešanský sad plánuje letos na podzim vysadit ve Višňovce čtrnáct nových ovocných stromů a přibližně patnáct keřů. Výsadba proběhne komunitní formou. Spolku se podařilo na stromy, materiál i odbornou konzultaci se sadařem sehnat finance z dotací.

Svatojánská Višňovka letos již počtvrté

IMG 20200620 171300 Svatojánská Višňovka se stává již tradiční sousedskou oslavou příchodu léta, která je spojená s ohněm, dobrým jídlem, pitím, muzicírováním a hrami. V tomto je každý rok stejná a přesto je pokaždé jiná. Letošní novinkou byla například hudební pohádka, vystoupení pěveckého sboru, žonglérská dílna, klavírní vystoupení či knižní bazárek.

Jaro ve Višňovce v plném proudu

chodnicek

Bosý chodníček ve Višňovce
Letošní příchod jara byl velmi odlišný od těch, které pamatujeme. Příroda se sice probouzela stejně jako každý rok, ale my jsme kvůli koronavirové pandemii zůstali izolovaní ve svých domovech, nemohli se setkávat ani společně zvelebovat naše okolí.

Středy ve Višňovce

visnovka streda tvoreni3 Lešanský sad – komunitní spolek informuje: Od 1. dubna, vždy jednou za 14 dnů odpoledne (cca 15–17 hodin), se konají Středy ve Višňovce.

Višňovka, místo k setkávání

IMG 20191016 160628 Přesně tři roky od zrodu první myšlenky na oživení tehdy zpustlého obecního sadu Višňovka v Lešanech nyní s radostí a vděčností pozorujeme, jak se tento prostor proměňuje. Sad díky pomoci, pozornosti a péči mnoha dobrovolníků ožívá a stává se místem k setkávání, hrám, tvoření i relaxaci.

Televize na Višňovce

klara Regionální televize Praha TV si našla cestu do lešanského sadu Višňovka, aby zde natočila krátkou reportáž o revitalizaci tohoto dlouho neudržovaného prostoru.

Višňovka v létě a na podzim

DSC 6788 Během letošních prázdnin měli příznivci lešanské Višňovky hned několik příležitostí k setkání, zábavě i cvičení. Na podzim budou členové komunitního spolku sad dále udržovat, zvelebovat a budovat v něm nové prvky. Těšit se můžete i na adventní besídku.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence