Pohostinství - Nela.cz

Po půl roce se otevřela restaurace Marina Vltava

P 20200626 130357 Ve druhé polovině června byl obnoven provoz restaurace Marina Vltava na Dvořákově stezce. Novou nájemkyní restaurace je Miluše Honsová. Znát ji ale možná budete spíše pod uměleckým jménem Milly Honsová, jakožto zpěvačku vystupující s rockovým kytaristou Michalem Pavlíčkem.

Lidé z Dvořákovy stezky se bouří proti plánované rekonstrukci nelahozeveské dráhy

Severní portály 2

Vizualizace nových severních portálů (na straně Nelahozevsi)
Připravovaný projekt modernizace železniční trati v Nelahozevsi začíná narážet na odpor některých obyvatel ulice Dvořákova stezka. Lidem se nelíbí, že má být trať posunuta blíže k řece, což by si vyžádalo nutnost demolice několika objektů v této ulici.

V obci ubývá hospod, všimla si Česká televize

starosta

Starosta Nelahozevsi Jakub Brynda v Událostech České televize
Malé obce postupně přicházejí o jedno restaurační zařízení za druhým, hospody se zde často nedokážou uživit. Tento trend se nevyhýbá ani Nelahozevsi, kterou si za příklad vzala Česká televize ve své reportáži.

Hostinec U Janáče zavřel, poslední kapkou byla EET

DSCF5399

Hostinec U Janáče
Byl tady už za Rakouska-Uherska. Přežil dvě světové války, komunismus i období dravého kapitalismu po roce 1989. Za první republiky platil za vyhlášenou výletní restauraci v širokém okolí. Hostinec Pod zámkem na Dvořákově stezce, kterému ale nikdo neřekne jinak než U Janáče (podle někdejšího majitele) teď ale skončil. Ve stejný den, kdy pro pohostinská zařízení začala platit povinnost elektronicky evidovat veškeré tržby – známá pod zkratkou EET.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence