Telekomunikace - Nela.cz

Vysílač tady nechceme, bouří se Lešany. CETIN hledá jinou lokalitu

lesany stozar model

Vizualizaci umístění stožáru připravil místní občan Petr Jiskra
Proti uvažované výstavbě vysílače mobilních sítí v Lešanech se zvedla vlna odporu. Petici proti stožáru podepsalo 195 lidí, většinou ze samotných Lešan. Telekomunikační společnost CETIN již mezitím začala hledat pro stožár vhodnější lokalitu.

V Lešanech má vyrůst vysílač pro mobilní sítě, ozývají se první hlasy proti

lesany stozar model

Vizualizaci umístění stožáru připravil místní občan Petr Jiskra
Telekomunikační společnost CETIN chce ve spolupráci s naší obcí postavit v Lešanech novou základnovou stanici pro mobilní sítě, která by měla zajistit plnohodnotný signál mobilních telefonů v obci. Lidé se potýkají s nedostatečným signálem zejména v centru obce a v Lešanech. Proti záměru se již začíná ozývat část místních obyvatel.

Obec analyzuje nabídku na zesílení mobilního signálu

Lichtenštejnská společnost RadioLED nabídla obci Nelahozeves posílení signálu mobilních sítí. Na stožáry veřejného osvětlení chce rozmístit přes tři stovky takzvaných multipointů, které by měly zajistit plnohodnotné pokrytí sítí 4G (a v budoucnu 5G) na celém území obce. Bezdrátová síť multipointů by byla na vhodném místě napojena na optické vedení internetové sítě.

Základnová stanice v Lešanech nebude

DSCF3873

Na této stodole v ulici U Dvora v Lešanech měla vyrůst základnová stanice BTS. T-Mobile ale od záměru nakonec upustil.
Záměr společnosti T-Mobile vybudovat uprostřed Lešan základnovou stanici mobilní sítě (BTS), o němž jsme informovali loni v září, se nebude realizovat. T-Mobile dal projekt k ledu poté, co se proti vysílači postavilo zastupitelstvo obce.

T-Mobile chce v Lešanech postavit vysílač mobilní sítě

tmobile

Lešanští klienti T-Mobile budou mít havaj. A nebo ne?
Mobilní operátor T-Mobile se rozhodl zlepšit kvalitu signálu mobilních telefonů v Nelahozevsi. Pro tento účel si vyhlédl nevyužívanou stodolu uprostřed Lešan.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence