Zpravodaj 2020/01 - Nela.cz

Kdy se dočkáme dalšího dětského hřiště?

117611273 851693865365088 7042238625343821060 o Pozemek vedle fotbalového hřiště klubu Viktorie PTZ již několik měsíců patří obci Nelahozeves. Podle dřívějších slibů vedení obce mělo na tomto místě již v průběhu prázdnin vyrůst prostorné hřiště pro děti, které podle ohlasů některých rodičů v této části obce chybí. Mnozí se tak ptají, proč stále není hotovo.

Obec začala připravovat první změny územního plánu

mapa

Mapa změn územního plánu (schválených i zamítnutých)
Půl roku od vydání nového územního plánu začalo vedení obce připravovat první sadu změn. Na posledních dvou zasedáních zastupitelé hlasovali postupně o dvanácti změnách. Pět z nich schválili, sedm zamítli.

Jak bude v budoucnu vypadat náves? Koncepční studie bude v létě

DSC 8129 Na připravované rekonstrukci centra obce (Nelahozeveský zpravodaj 4/2019 – srpen) začínají pracovat architekti. Koncepční studie nové podoby návsi, jejíž zhotovení odsouhlasilo zastupitelstvo, by měla předložit různé varianty budoucího uspořádání centra. Předpokládaná cena studie činí 169 tisíc korun.

Co dál s bývalým obchodem v ulici Pod Strání? Patrně nic

Poté, co část obyvatel v petici a na následném veřejném jednání hlasitě odmítla projekt kralupské Charity na výstavbu sociálního domu v ulici Pod Strání (Nelahozeveský zpravodaj 6/2019 – prosinec), vznikla otázka, jak bude dále naloženo s objektem bývalé prodejny potravin, na jehož místě měl dům se sociálními byty vyrůst.

Regiment uctil památku padlých

DSC01648 V pátek 27. prosince uspořádal vojenský spolek k. k. 8 LIR tradiční pochod spojený s uctěním památky padlých v první světové válce, rodáků z Nelahozevsi a Lešan. Zaslouží naši úctu a obdiv.

Nové hřiště u hřiště

1 Letos na jaře by mělo na loučce pod železničním nadjezdem vedle fotbalového hřiště PTZ Viktorie vyrůst nové dětské hřiště podle návrhu firmy Bonita Group Service.

Elektřinu bude obci i nadále dodávat Amper Market

V závěru roku obec vybírala nového dodavatele elektřiny, protože dosavadní smlouva na dodávku elektřiny byla uzavřena jen do konce roku 2019. V soutěži zvítězila firma Amper Market, která elektřinu obci dodávala již v uplynulých čtyřech letech (více zde).

Obec analyzuje nabídku na zesílení mobilního signálu

Lichtenštejnská společnost RadioLED nabídla obci Nelahozeves posílení signálu mobilních sítí. Na stožáry veřejného osvětlení chce rozmístit přes tři stovky takzvaných multipointů, které by měly zajistit plnohodnotné pokrytí sítí 4G (a v budoucnu 5G) na celém území obce. Bezdrátová síť multipointů by byla na vhodném místě napojena na optické vedení internetové sítě.

Nová svodidla v Zagarolské

DSC 8038 V listopadu loňského roku se v Zagarolské ulici vedle elektrárny objevila nová svodidla oddělující komunikaci od říčního svahu.

Nelahozeves má nový povodňový plán

screenshot 127.0.0.1 8000 2020.01.08 12 02 24

Interaktivní část povodňového plánu s vyznačenými ohroženými objekty.
Firma Hydrosoft Veleslavín dokončila nový povodňový plán obce. Na rozdíl od dosavadního „papírového“ plánu obsahuje digitální mapu, na níž je možné online zobrazovat aktuální data z centrálních zdrojů například o povodňových vlnách, dopravní situaci v okolí, předpovědi počasí apod. Digitální verzi je možné vyexportovat do dokumentu, který si po vytištění může povodňová komise vzít s sebou do terénu.

Opozičnímu zastupiteli vadí, že obec prodává pozemky pod cenou

Zastupitelstvo po mnoho let víceméně rutinně schvaluje prodej pozemků místním občanům za jednotnou cenu 100 korun za metr čtvereční. Tuto praxi však začal v poslední době opakovaně kritizovat opoziční zastupitel Stanislav Lidmaňský (Nelahozeves pro život), podle nějž je reálná cena pozemků mnohdy výrazně vyšší. Starosta Jakub Brynda (Pro Nelahozeves) již přislíbil, že se na věc podívá.

Jak se sportovišti v Lešanech?

1 1 Kde budou mít možnost obyvatelé Lešan v budoucnosti sportovat? Nad různými variantami se momentálně zamýšlí vedení obce. Analyzují se možnosti rekonstrukce hřiště na lešanské návsi, vybudování nového hřiště v horním resortu a na řadu by mohlo časem přijít i malé hřiště v ulici Pod Hájem („u oveček“). Zde je však nejprve potřeba počkat na uplynutí lhůty pro opuštěnou nemovitost.

Úspěšný rok 2020

Vážení spoluobčané, sousedé, dovolte mi, abych vám popřál vše dobré v novém roce.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence