Základní škola - Nela.cz

Distanční výuka je zpět, tentokrát jsme byli připraveni

IMG 20200427 WA0020 Probíhající rok 2020/21 je poznamenán celou řadou hygienických a organizačních opatření ve školách z důvodu probíhající epidemie nemoci Covid-19 (nošení ochrany nosu a úst, dezinfekce rukou, omezení setkávání osob, zákaz zpěvu a sportovních aktivit) a uplatňují se mimořádná opatření Krajské hygienické stanice a Ministerstva zdravotnictví, jakož i krizová opatření vlády, která zasahují do průběhu vzdělávání.

V Nelahozevsi se otevře Montessori škola a školka

DSCF3962

Budova v Zagarolské ulici č. 245, v níž bude sídlit nová škola a školka s prvky Montessori.
V naší obci od září vznikne nové vzdělávací zařízení. V dosud volné, nově zrekonstruované budově v Zagarolské ulici se od září otevře nová soukromá základní a mateřská škola s prvky Montessori.

Senioři měli nabité odpoledne

DSCF3622 Bohatý program čekal minulé sobotní odpoledne naše starší spoluobčany na tradičním předvánočním posezení pro seniory.

Ministerstvo vnitra: Ředitelka školy vůči kontrolnímu výboru nechybovala

Dnes už bývalé zastupitelstvo se v září zabývalo otázkou kontroly používání polotovarů ve školní jídelně. K celé kauze se na žádost portálu Nela.cz nyní vyjádřilo Ministerstvo vnitra. Z jeho stanoviska jednoznačně vyplývá, že ředitelka Základní školy Nelahozeves Věra Bavorová postupovala v souladu se zákonem, když odmítla poskytnout kontrolnímu výboru faktury za nákup surovin pro vaření ve školní jídelně. Tehdejší předseda kontrolního výboru Pavel Matoušek přitom ředitelku na Facebooku veřejně obvinil z nezákonného postupu.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence