Zpravodaj 2019 – říjen - Nela.cz

Půlkulatý Happening skropil déšť, lidem to ale nevadilo

DSC 6989 Pátý Happening na starém mostě je úspěšně za námi a opět se ukázalo, že se na něj lidé rádi vracejí. Během sobotního odpoledne 7. září pršelo (poprvé za dobu konání této akce), ale ani to lidi z okolí neodradilo, aby na starý Miřejovický most přišli v hojném počtu. K večeru se pak počasí umoudřilo.

Hřbitovní cesta je hotová

DSC 7392 Obec dokončila rekonstrukci centrálního chodníku na místním hřbitově. Obnovu cesty realizoval podnikatel Petr Kožený, jinak též majitel přístaviště Marina Vltava.

Višňovka v létě a na podzim

DSC 6788 Během letošních prázdnin měli příznivci lešanské Višňovky hned několik příležitostí k setkání, zábavě i cvičení. Na podzim budou členové komunitního spolku sad dále udržovat, zvelebovat a budovat v něm nové prvky. Těšit se můžete i na adventní besídku.

Kralupská charita chce v obci postavit dům pro sociální bydlení

P 20190412 175625

Na těchto místech má vyrůst nový dům se šesti sociálními byty. Stará budova půjde k zemi.
Naše obec by se měla stát útočištěm pro několik rodin v nouzi. Takový je záměr Charity Kralupy nad Vltavou, která s vedením obce během léta o projektu jednala. Výstavbu domu se sociálními byty na konci srpna podpořilo zastupitelstvo obce.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence