Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Kultura - Nela.cz

Obec chce koupit hotel v Krkonoších za 25 milionů

a7 Zastupitelstvo bude v pondělí rozhodovat o záměru nákupu hotelu Alfonska v Krkonoších. Návrh na zakoupení horského objektu předkládá zastupitelstvu Petr Richtrmoc (Pro Nelahozeves). Předběžně sjednaná cena činí 25 milionů korun včetně provize realitní kanceláři.

Lobkowiczký advent letos jinak

2010 advent decoration vendor V bláznivém roce 2020 není nic tak, jak jsme zvyklí. Kvůli koronavirovým opatřením jsme museli zrušit tradiční adventní trhy, ale protože bez adventu by to nebyly ty pravé Vánoce, připravili jsme pro vás jeho oslavu virtuálně! Na třetí adventní neděli 13. prosince od 18 hodin budete mít jedinečnou možnost podívat se na zámky v Nelahozevsi a Roudnici nad Labem, na hrad Střekov a do Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě. Připraven pro Vás bude pestrý a jedinečný předvánoční program.

Na zámku to žilo. Jaký bude podzim?

Hasiči Nelahozeves Facebook3 Zámecká sezóna pokračuje až do 1. listopadu, kdy se zámek přes zimní měsíce až do jara uzavře veřejnosti, s výjimkou připravovaných Adventních slavností.

Přesunutý Happening na naší návsi

DSC 0491 Z Happeningu na starém mostě se na poslední chvíli stal Nelahozeveský happening. Kvůli zhoršené epidemiologické situaci v Česku v souvislosti s novým koronavirem se kvůli rozhodnutí pořadatelů nekonal na mostě. Důvody byly prosté. Na obou koncích mostu je stísněný prostor a most je úzký.

Uvnitř článku fotogalerie a sestřih vystoupení

Infocentrum Nelahozeves – Zastávka Antonína Dvořáka je tu pro vás

DSC 9225 V neděli 9. srpna obec Nelahozeves otevřela své infocentrum, kam si zároveň můžete zajít na něco dobrého a posedět se známými. Slavnostní otevření, na kterém vystoupili Kralupští žesťoví sólisté, pěvecké uskupení Období sboru z Nelahozevsi a kapela Blues and the gang, si nenechalo ujít několik stovek lidí, včetně většiny zastupitelů naší obce.

Uvnitř článku fotogalerie ze zahájení

Dýňování zrušeno

Akce Zámecké dýňování, která měla proběhnout v sobotu 17. října, se neuskuteční.

Víkend v Nelahozevsi bude nabitý hudbou

11 jebuto 02

Z Happeningu na starém mostě 2019
O nastávajícím víkendu bude v Nelahozevsi živo. Konají se zde dvě kulturní akce: Hasičské loučení s prázdninami a Happening na starém mostě, byť letos v poněkud omezené podobě. Můžete stihnout všechno!

Aktualizováno 10. 9. 2020, 18:00 hodin - omezená podoba Happeningu a aktualizovaný program

Aktualizováno 11. 9. 2020: Koncert Michala Pavlíčka byl zrušen

Další živá sobota na zámku již tuto sobotu, tentokrát v renesančním stylu

102883275 3197819433571494 2648352385224103723 o Aby zámek Nelahozeves všem návštěvníkům vynahradil zrušení několika akcí na začátku letošní sezóny, rozhodlo se vedení zámku naplánovat na letní víkendy takzvané „Živé soboty“. Série menších festivalů byla zahájen v sobotu 6. června oslavou Dětského dne. Další podobná akce se uskuteční tuto sobotu, 11. července, a ponese název Renesanční den.

Po půl roce se otevřela restaurace Marina Vltava

P 20200626 130357 Ve druhé polovině června byl obnoven provoz restaurace Marina Vltava na Dvořákově stezce. Novou nájemkyní restaurace je Miluše Honsová. Znát ji ale možná budete spíše pod uměleckým jménem Milly Honsová, jakožto zpěvačku vystupující s rockovým kytaristou Michalem Pavlíčkem.

Svatojánská Višňovka letos již počtvrté

IMG 20200620 171300 Svatojánská Višňovka se stává již tradiční sousedskou oslavou příchodu léta, která je spojená s ohněm, dobrým jídlem, pitím, muzicírováním a hrami. V tomto je každý rok stejná a přesto je pokaždé jiná. Letošní novinkou byla například hudební pohádka, vystoupení pěveckého sboru, žonglérská dílna, klavírní vystoupení či knižní bazárek.

Beethovenova Eroica na nádvoří zámku

DSCF1290 Přijďte strávit příjemný letní podvečer na nádvoří zámku Nelahozeves. V neděli 12. července od 17 hodin se zde uskuteční koncert Akademie komorní hudby pod vedením vítěze Pražského jara a violoncellisty Tomáše Jamníka.

Happening na starém mostě bude

Populární hudební festival na Miřejovickém mostě pod názvem Happening na starém mostě se bude konat i letos. Oznámili to pořadatelé na Facebooku.

Nelahozeves se připojila k Noci kostelů

20200612 AnGu DSC 8069 Nelahozeveský kostelík se o teplém pátečním podvečeru v polovině června otevřel u příležitosti tradiční Noci kostelů. Ta letos připadla na 12. června a jen těsně tak unikla jarní koronavirové karanténě.

10. 7. 2020: Doplněna videoreportáž

Noc kostelů poprvé v Nelahozevsi, již tento pátek

DSC 3120

Vojtěch Hrňák u nelahozeveských varhan na Štědrý den roku 2018.
Naše obec se v letošním roce poprvé připojuje k tradiční Noci kostelů, která se uskuteční v pátek 12. června od 18 do 22 hodin v kostele sv. Ondřeje. Do programu na poslední chvíli přibyl smyčcový koncert. Hudební zahájení i finále obstará nelahozeveský varhaník Vojtěch Hrňák.

Jediná akce na jaře: Noc kostelů

kostel Přetrvávající karanténní opatření kvůli pandemii nového koronaviru dál čistí kalendář společenských akcí v Nelahozevsi. V přehledu jarních akcí už zbyla jedna jediná: Nelahozeves se má letos premiérově připojit k tradiční Noci kostelů, která by se měla uskutečnit v pátek 12. června.

Regiment uctil památku padlých

DSC01648 V pátek 27. prosince uspořádal vojenský spolek k. k. 8 LIR tradiční pochod spojený s uctěním památky padlých v první světové válce, rodáků z Nelahozevsi a Lešan. Zaslouží naši úctu a obdiv.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence