Krimi - Nela.cz

Pes pokousal těhotnou ženu, majiteli hrozí pokuta

dog

Ilustrační foto | Wikimedia Commons
Na přelomu listopadu a prosince pokousal v ulici Pod Strání volně pobíhající pes těhotnou ženu. Na prosincovém zasedání o incidentu informoval zastupitel Petr Richtrmoc (Pro Nelahozeves). Případ se řeší na kralupském úřadě jako přestupek. Podle zastupitele již tentýž pes pokousal člověka už dříve.

Nelahozeveské tunely opět málem posloužily k sebevraždě

vrtulnik

Foto: Policie ČR
Pokus u ukončení vlastního života, naštěstí neúspěšný, provedla minulé úterý odpoledne sedmatřicetiletá žena. Po neshodách se svým manželem si nejprve pustila plyn v autě, zabít se jí tímto způsobem ale nepodařilo. Poté odešla z chaty, kterou s manželem v Nelahozevsi vlastní. Manžel její odchod nahlásil na policii, neboť se obával o její život.

Seniora v Nelahozevsi zabil vlak, první pomoc mu poskytl místní student

DSCF4968

Dominik Deket
Dálková železniční trať rozřezává Nelahozeves na dvě poloviny. Velký rozhled na obě strany přímo svádí k tomu, aby si lidé zkracovali cestu přes koleje, a to i v místech, kde je k dispozici podchod. Právě to se stalo osudným čtyřiaosmdesátiletému seniorovi, který ve čtvrtek 22. září ve večerních hodinách přecházel se svou manželkou trať v prostoru železniční stanice Nelahozeves.

Šestadvacetiletá žena skočila v železničním tunelu pod rychlík

20150404 165513

Portál nelahozeveského tunelu, který bohužel stále přitahuje sebevrahy z okolí.
V pátek 4. září ráno došlo v soustavě nelahozeveských železničních tunelů v 7.40 hodin ke střetu projíždějícího rychlíku R 675 Říp s osobou pohybující se v kolejišti.

Kulturní dům měl nezvanou návštěvu

DSCF5398 Kulturní dům na Dvořákově stezce v Nelahozevsi nevypadá zvenku nijak lákavě, přesto se stal předmětem zájmu zlodějů. Zatím neznámí pachatelé se do něj vloupali v noci z neděle na pondělí 26. ledna. Téměř nic ale neodnesli. Žáhu si tak zchladili alespoň na nedaleké garáži soukromého majitele.

Erotický privát se o existenci bát nemusí

sl

Jeden z čtenářů radil pod předchozím článkem o lešanském erotickém privátu dívce na fotografii, "aby podala trestní oznámení na tyto stránky za pomluvu a újmu na osobní cti". K tomu dodáváme pouze tolik, že tato i předchozí fotografie byly převzaty z erotických seznamek, na nichž tato dívka sama inzeruje své služby.
Vlna nevole, která se zvedla proti erotickému privátu v Lešanech, postupně utichla, a úřady jsou vůči kontroverznímu podniku bezmocné. Slečny nabízející své služby ani jejich kunčafti se tedy nemají čeho bát.

Muži zbystřete: V Lešanech můžete navštívit erotický privát

slecna2

Žena nabízející své tělo v Resortu se za svou práci zjevně nestydí a v inzerátech odhaluje svou plnou tvář. Přesto jsme se rozhodli pro účely tohoto článku její obličej aspoň částečně skrýt.
Nejstarší řemeslo dorazilo už i do Nelahozevsi. Před několika týdny totiž kdosi otevřel v Resortu erotický privát. Na existenci podniku si již stěžovali místní obyvatelé, není však jisté, zda se jim podaří v dalším provozování privátu nějak zabránit.

Maskovaný lupič přepadl spořitelnu ve Velvarech, odnesl si půl milionu

Velvary CZ King Vladislav Square

Náměstí Krále Vladislava ve Velvarech
Pouhé dva týdny po tragické události, kdy dvaatřicetiletý podlahář z Hospozína zahynul ve Velvarech pod koly své vlastní dodávky, kterou ho přejel její zloděj, došlo na stejném místě, na náměstí Krále Vladislava, k dalšímu závažnému zločinu. Tentokrát se jednalo o ozbrojené přepadení pobočky České spořitelny.

Válka Rosových s kralupským stavebním úřadem pokračuje

IMG 1737

Domy rodiny Rosových (v popředí) a Dluhošových (duben 2011)
Přes tři roky trvající sousedský spor rodin Rosových a Dluhošových z Lešan, který vyvolala černá stavba Jana Dluhoše, při níž byl vážným způsobem poškozen sousední rodinný domek rodiny Rosových, se dočkal dalšího dějství. Široce medializovaná kauza se navíc postupně proměnila spíše na spor Rosových se Stavebním úřadem v Kralupech nad Vltavou, či ještě spíše jeho referentkou Lenkou Millerovou. O případu jsme na těchto stránkách nedávno podrobně informovali.

Divocí psi napadli u Zámeckého údolí jorkšíra, málem ho zabili

pes

Ilustrační foto.
Původně nevinná procházka s psíkem se v polovině února změnila v drama. Majitelé museli vlastníma rukama zachraňovat život svému psovi poté, co byl bezdůvodně napaden dvěma černými psy, kteří utekli svému majiteli pravděpodobně z Lešan.

Auto, které zabíjelo ve Velvarech, se našlo nedaleko Nelahozevsi. Pachatele už policie dopadla

998138

Náměstí krále Vladislava ve Velvarech krátce po tragédii. Foto: Ondřej Špalek, tn.cz
Ve středu krátce po deváté hodině ráno ukradl zloděj ve Velvarech dodávku. Majitel vozu se jej snažil zastavit tak, že si stoupl před vůz. Zloděj však nezastavil, dvaatřicetiletého otce dvou dětí z blízkého Hospozína srazil a ten na následky zranění na místě zemřel. Pachatel z místa činu ujel, policie jej už ale dopadla.

 

Aktualizováno 31. 5. 2012 v 10.22 hodin

Zástupkyně ombudsmana v kauze Rosových: Stavební úřad Kralupy pochybil

titul

Takto dnes vypadá styk domů rodiny Rosových (vpravo) a Dluhošových (vlevo).
Více než tři roky trvající spor rodiny Rosových a Dluhošových z Lešan se stále neblíží žádnému řešení. Do sporu na základě žádosti Rosových vstoupila i zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová, která stavební úřad v Kralupech nad Vltavou upozornila na několik chyb a vytkla mu také nečinnost. Stavební úřad se však brání a na řešení sporu si najal renomovanou právní kancelář.

Celá kauza začala na podzim roku 2008, kdy Jan Dluhoš začal rekonstruovat svůj dům – původně přízemní domek rozšířil o další patro a zároveň provedl rekonstrukci sklepa. Při té příležitosti uboural část společné zdi se sousedním domem rodiny Rosových, kus jejich střechy, celý štít a část základů jejich 140 let starého rodinného domku. Ubouranou střechu nezajistil proti dešti, takže do domu Rosových začalo zatékat, a k tomu se přidaly spodní prameny vzlínající díky narušeným základům domu pod styčnou zdí.

Máte podíl na našem utrpení, píše obyvatelka Lešan starostovi Kralup nad Vltavou

rosova1

Majitelka domu Šárka Rosová v rozhovoru pro Českou televizi v prosinci 2010.
Rodina Rosových z Lešan, kterým jejich soused Jan Dluhoš již v roce 2008 závažným způsobem poškodil jejich dům černou stavbou, se stále nedomohla u úřadů zastání, a to přesto, že postup stavebního úřadu v Kralupech nad Vltavou je podle dostupných stanovisek právníků zcela protizákonný. Kauze se třikrát po sobě věnovala Česká televize v pořadu Černé ovce (jednou v roce 2009 a dvakrát v roce 2010). K záležitosti se vyjadřoval i ombudsman. Ani toto vše nedonutilo stavební úřad v Kralupech nad Vltavou, aby proti nelegální stavbě účinným způsobem zakročil.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence