Cyklistika - Nela.cz

Plánuje se nová cyklostezka z Velvar do Kralup, povede přes Lešany

Předpokládaná trasa nové cyklistické stezky Trojice samospráv na Kralupsku připravuje výstavbu nové cyklostezky o délce 4,6 kilometru z Velvar do Kralup. Polovina trasy má vést územím Nelahozevsi, i když z větší části jen po polích na hranici katastru. Se zastavěnou částí obce se navržená trasa potkává jen na kraji horního resortu v Lešanech.

Miřejovický quatro3atlon

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Miřejovický quatro3atlon je recesistický štafetový závod smíšených čtyřčlenných týmů. Skládá se z disciplín: kanoistika, cyklistika, běh.

Quatro3atlon v Miřejovicích je za dveřmi

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Závěr srpna bude stejně jako loni patřit Miřejovickému quatro3atlonu. V sobotu 25. srpna ve 14 hodin bude v Miřejovicích na hřišti odstartován recesistický štafetový závod čtyřčlenných týmů, které musí být povinně smíšené - dvě ženy a dva muži.

Quatro3atlon v Miřejovicích

Zveme na oficiálně 1. ročník Quatro3atlonu, který se uskuteční v sobotu 26. srpna 2017 v Miřejovicích.

Nordkapp 2015 se naposledy vrací

DSCF6551

Zleva: Vilém Ernest, David Těthal, Václav Michovský a Pavel Růžek na ruzyňském letišti po návratu z Norska.
Letošní úspěšná výprava čtyř dálkových cyklistů z Nelahozevsi a Řeže na severní cíp Evropy – norský Nordkapp – se fanouškům připomene na besedě, kterou kolaři přichystali na středu 25. listopadu od 19 hodin ve volnočasovém centru v Nelahozevsi.

Po 41 dnech dorazili dálkoví cyklisté na Nordkapp

nordkapp 05 08

Nordkapp, 5. srpna 2015. Zleva: David Těthal, Pavel Růžek, Václav Michovský, Vilém Ernest.
Sen se stal skutečností. Ve středu 5. srpna dorazila čtveřice dálkových cyklistů z Nelahozevsi a Řeže na severní mys Evropy – norský Nordkapp.

Cyklisté vyrazili na Nordkapp. Čeká je pět tisíc kilometrů

DSCF3976

Pavel Růžek (vlevo) a Václav Michovský vyrážejí na Nordkapp.
Rok se s rokem sešel a čtveřice cyklistů z Nelahozevsi a Řeže vyrazila na další dlouhou pouť. Cyklistický tým nesoucí název K moři na kolesi tentokrát za svůj cíl vytyčil severní cíp Evropy, Nordkapp.

Aktualizováno: Doplněna plánovaná trasa průjezdu a videozáznam z odjezdu v Nelahozevsi.

Kvůli Nordkappu jsem rušil dvě dovolené, říká dálkový cyklista Pavel Růžek

DSCF3255 Rok se s rokem sešel a cyklistický tým K moři na kole se opět chystá – k moři na kole. Tentokrát čtveřice mladých cyklistů míří na severní cíp Evropy – Nordkapp. Vyjet by měli nejspíš ve středu 24. června, krátce poté, co tři ze čtyř sportovců absolvují státnice. Cesta jim potrvá zhruba dva měsíce. Po třech úspěšných dálkových cyklistických výpravách (2012 Chorvatsko, 2013 Dánsko, 2014 Portugalsko) už fanoušci vesměs považují za samozřejmost, že Václav Michovský, Pavel Růžek, David Těthal a Vilém Ernest opět vyjedou na další výpravu. Jak ale přiznává jeden ze dvou nelahozeveských členů týmu Pavel Růžek (22), původně se letos už nikam jet nemělo.

Besedy kolařů skončily, přípravy na Nordkapp 2015 začaly

DSCF7387

Pavel Růžek, David Těthal, Vilém Ernest a Václav Michovský na březnové besedě v Nelahozevsi.
Několik desítek fanoušků si přišlo v pondělí 16. března do volnočasového centra poslechnout vyprávění čtveřice dálkových cyklistů z Nelahozevsi a Řeže o jejich loňské výpravě do portugalského Lisabonu.

K moři na kole – letos na Nordkapp

10317758 671497879566065 5546932319637049793 o

Václav Michovský, Vilém Ernest a Pavel Růžek | Foto: K moři na kole
Čtveřice dálkových cyklistů, která loni dojela na kolech do portugalského Lisabonu a o které jsme několikrát psali na našem portálu, bude mít v pondělí 16. března od 18 hodin besedu v místním volnočasovém centru.

Cyklisté se vrátili domů, na letišti bouchal šampus

DSCF0918-001

Zprava: Pavel Růžek, Vilém Ernest a Václav Michovský na letišti Václava Havla v Praze po návratu z Lisabonu.
Dálkoví cyklisté Václav Michovský, Pavel Růžek a Vilém Ernest se vrátili z Portugalska do Česka. Na letišti pro ně fanoušci přichystali přivítání ve velkém stylu, jak se sluší na sportovce navrátivší se ze zahraničních sportovních klání do své domoviny.

Jeli, viděli, zvítězili. Dálkoví cyklisté z Nelahozevsi a Řeže dorazili do Lisabonu

DSC 0823

V Lisabonu - zleva: Pavel Růžek, Václav Michovský, Vilém Ernest
Cyklistická výprava ve složení Václav Michovský, Pavel Růžek a Vilém Ernest dorazila v úterý do vysněného Lisabonu. Cyklisté strávili v sedle celkem 45 dnů a najeli více než 4500 kilometrů, čímž více než třikrát překonali vzdálenost loňského tripu do Dánska a čtyřikrát do předloňského Chorvatska. Domů se vrátí v pondělí.

K moři na kole to bude letos o dost delší, než cyklisté čekali

10317758 671497879566065 5546932319637049793 o

K francouzskému pobřeží dorazili po osmnácti dnech od startu. Na rozdíl od předchozích ročníků však tímto milníkem jejich cesta zdaleka nekončí. (Zleva: Václav Michovský, Vilém Ernest, Pavel Růžek) | Foto: Facebook K moři na kole
Původně odhadovali, že na letošním tripu ušlápnou něco málo přes tři tisíce kilometrů. Teď to vypadá, že na cestě do Lisabonu přes Gibraltar budou muset najet minimálně o tisícovku víc. Navíc už jsou jenom tři. Václav Michovský a Pavel Růžek z Nelahozevsi společně s Vilémem Ernestem z Řeže však přesto neztrácejí energii ani dobrou náladu. V tuto chvíli jsou ve Španělsku, kousek za Katalánskem a jeden den jízdy do Valencie. Jedou bez tří dnů už měsíc a jsou zhruba ve dvou třetinách cesty.

K moři na kole potřetí: Čtveřice cyklistů odstartovala, cílem je Lisabon

DSCF7161

Pavel Růžek (vlevo) a Václav Michovský ml. zhruba minutu před startem výpravy do Lisabonu.
Třetí ročník cyklistické výpravy na mořské pobřeží v neděli ráno začal. Čtveřice mladých dálkových cyklistů hodlá v následujících týdnech pokořit vzdálenost více než tři a půl tisíce kilometrů – cílem není nic menšího než portugalský Lisabon. Mezi sportovními nadšenci jsou Václav Michovský ml. a Pavel Růžek z Nelahozevsi.

Touha dojet až do cíle je lék a motor na všechno, říká dálkový cyklista Václav Michovský ml.

Václav Michovský ml. Knihu “Jelo nás pět”, která vyšla letos na jaře, jsem začínal číst v podstatě jako povinnou četbu v rámci přípravy na rozhovor. Zpočátku vlažnější tempo četby se však postupně zrychlovalo, prvotina Václava Michovského ml. o jeho předloňské cyklistické výpravě na chorvatské pobřeží si mne získala. A podle ohlasů na Facebooku jsem zdaleka nebyl sám. Co napsání knížky předcházelo a kam se nelahozeveský sportovec a novinář v jedné osobě chystá šlapat letos?

Žabincový prolog

pohar

Putovní pohár pro vítěze | foto: RC Havránek
Zveme všechny děti i dospělé na Žabincový prolog -IV. ročník obnoveného recesistického cyklozávodu kolem Všestud. Koná se v neděli 17. 6. 2012 od 10.00 hodin, startujeme od Obecního úřadu Všestudy.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence