Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Vodní sporty - Nela.cz

Jan Bárta je vicemistrem Evropy

ME U23 hlidky

Jan Bárta (vlevo) se svou hlídkou
V polském Krakově se od 1. do 4. října konalo mistrovství Evropy ve vodním slalomu v kategoriích U23 (do 23 let ) a junioři. Česká republika, jako slalomářská velmoc, tam vyslala početnou výpravu a mezi reprezentanty nechyběl Jan Bárta, odchovanec místního oddílu a třetí nelahozevský vyslanec (po Aničce Koblencové a Pavlu Šupolíkovi) na ME juniorů a U23.

Honza Bárta - reprezentant ČR v kategorii U23

1

Jan Bárta vpravo na 3. místě
O uplynulém víkendu byla na umělé slalomové dráze (USD) v pražské Troji zakončena nominace do reprezentačního družstva vodních slalomářů (předchozí dva závody se jely na USD ve Veltrusech).

Český pohár ve vodním slalomu na kanále ve Veltrusích

CP CEZ 2020 vodni slalom VELTRUSY První závod Českého poháru sezóny 2020  se rozběhne ve Veltrusích na umělé slalomové dráze pořádajícího oddílu Kanoe Klub Kralupy. První pořádná prověrka a souboj o reprezentaci přivítá závodníky Českého poháru Skupiny ČEZ o víkendu 25. - 26. července. Vstupné je samozřejmě zdarma.

Miřejovický quatro3atlon

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Miřejovický quatro3atlon je recesistický štafetový závod smíšených čtyřčlenných týmů. Skládá se z disciplín: kanoistika, cyklistika, běh.

Boj o reprezentační dresy na veltruském kanále

2019 1

Zprava: Ondřej Cvikl, Jiří Prskavec, Ondřej Tunka, Vávra Hradilek a Vít Přindiš při tréninku na USD Veltrusy. | Foto: Český vodní slalom a sjezd
Nadcházející víkend (4.–5. května) se na umělé slalomové dráze (USD) pod miřejovickým mostem pojedou závody českého poháru skupiny ČEZ ve vodním slalomu. Konkrétně se bude jednat o 1. a 2. závod v rámci série českých pohárů a půjde opravdu o hodně.

Quatro3atlon v Miřejovicích je za dveřmi

IMG 9075

Foto: Bruno Vognič
Závěr srpna bude stejně jako loni patřit Miřejovickému quatro3atlonu. V sobotu 25. srpna ve 14 hodin bude v Miřejovicích na hřišti odstartován recesistický štafetový závod čtyřčlenných týmů, které musí být povinně smíšené - dvě ženy a dva muži.

Jan Bárta přidal do sbírky nejcennější kov

2

Závod družstev (zleva: Jan Bárta, Tomáš Zima, Josef Žížala)
Po úspěchu na juniorském mistrovství světa zabodoval nelahozeveský kajakář Jan Bárta (17) i na tom evropském. Spolu s Tomášem Zimou a Josefem Žížalou vylovili z umělé slalomové dráhy v německém Hohenlimburgu v týmovém závodě zlatou medaili. Jako druzí skončili Italové, třetí Němci.

Quatro3atlon v Miřejovicích

Zveme na oficiálně 1. ročník Quatro3atlonu, který se uskuteční v sobotu 26. srpna 2017 v Miřejovicích.

Jan Bárta přivezl z mistrovství světa dvě medaile

1

Honza při závodě na mistrovství světa. | Foto: Alena Ceplová
Jan Bárta (17) se z mistrovství světa juniorů ve vodním slalomu vrátil domů do Nelahozevsi obtěžkán dvěma cennými kovy. Konkrétně bronzovými.

Vodní slalomáři zazimovali

bronzova hlidka

Bronzová hlídka spolu s trenérem Pavlem Preclem. | Foto: Ondřej Fohl
Ve slalomovém kanále je touto dobou už více listí než vody, a tak je načase se ohlédnout za uplynulou sezónou.

Vodní slalomáři oslavili konec prázdnin bojem o medaile

anna

Anna Koblencová (vpravo nahoře), Monika Jančová a Jana Matulková společně s Britkami a Španělkami na stupních vítězů na mistrovství Evropy v polském Krakově.
Poslední prázdninový víkend už mnozí určitě mysleli na školu. Vodní slalomáři však museli balení aktovek a strouhání tužek nechat na pondělí. Čekalo je totiž měření sil, a to na domácí i na evropské úrovni.

Vodní slalomáři (nejen) z Nelahozevsi měli napilno

DSCF1817

Slalomový kanál ve Veltrusích hostil o uplynulých víkendech kvalifikační závody.
Poslední tři víkendy byly pro vodní slalomáře náročné a všechny měly společného jmenovatele – jelo se vždy o reprezentační trikoty. První nominační závod jste mohli na vlastní oči vidět 9. a 10. května v rámci závodu Českého poháru na nedaleké umělé slalomové trati ve Veltrusech.

Mistrovství světa ve vodním slalomu opět s nelahozeveskou účastí - a opět s medailí

cskdv

Anna Koblencová (vpravo), Monika Jančová a Jana Matulková si z juniorského mistrovství světa odvážejí stříbro. | Foto: Český svaz kanoistiky na divokých vodách
Uplynulou neděli v brazilském Foz do Iguassu (265tisícové město u hranic s Argentinou a Paraguaií) skončilo mistrovství světa juniorů a kategorie do 23 let (U23) ve vodním slalomu na divoké vodě.

Dozvuky mistrovské sezóny: Anna Koblencová opět vítězkou ankety Sportovec Kralup nad Vltavou

1

Anna s oddílovým kolegou Petrem Goreckým na startu Krušnohorské patnáctky.
Nová sezóna pro nelahozeveskou kanoistku Annu Koblencovou už začala, ale definitivní tečka za tou minulou byla udělána teprve o uplynulém víkendu, když se juniorská mistryně světa, bronzová z juniorského mistrovství Evropy, juniorská vicemistryně České republiky a bronzová ze závodu olympijských nadějí, stala vítězkou ankety Sportovec Kralup nad Vltavou 2014 v kategorii 16–50 let.

Podtrženo sečteno, vodní slalomáři zazimovali

a-je

A je zažbrdleno. | Foto: David Kysela
O uplynulém víkendu uzavřeli (doslova) vodní slalomáři vorovou propust pod miřejovickým mostem a udělali tak definitivní tečku za letošní veleúspěšnou, v některých ohledech by se dalo dokonce tvrdit mistrovskou sezónou.

Juniorské mistrovství Evropy s nelahozeveskou účastí

Andula ME2

Anna Koblencová (úplně vzadu) při tréninku s M. Satkovou a J. Matulkovou. | Foto: Vítězslav Hric
Od čtvrtka 3. do neděle 6. července se v makedonské Skopji konalo mistrovství Evropy juniorů a kategorie U23 (kategorie do 23 let) ve vodním slalomu. Závodu se v juniorské kategorii zúčastnilo i nelahozeveské želízko v ohni – zlatá ze závodu hlídek a bronzová v individuálním závodě z mistrovství světa v australském Penrithu – Anna Koblencová.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence