Zábava pro děti - Nela.cz

Kdy se dočkáme dalšího dětského hřiště?

117611273 851693865365088 7042238625343821060 o Pozemek vedle fotbalového hřiště klubu Viktorie PTZ již několik měsíců patří obci Nelahozeves. Podle dřívějších slibů vedení obce mělo na tomto místě již v průběhu prázdnin vyrůst prostorné hřiště pro děti, které podle ohlasů některých rodičů v této části obce chybí. Mnozí se tak ptají, proč stále není hotovo.

Další živá sobota na zámku již tuto sobotu, tentokrát v renesančním stylu

102883275 3197819433571494 2648352385224103723 o Aby zámek Nelahozeves všem návštěvníkům vynahradil zrušení několika akcí na začátku letošní sezóny, rozhodlo se vedení zámku naplánovat na letní víkendy takzvané „Živé soboty“. Série menších festivalů byla zahájen v sobotu 6. června oslavou Dětského dne. Další podobná akce se uskuteční tuto sobotu, 11. července, a ponese název Renesanční den.

Sportoviště a dětská hřiště – co je nového?

IMG 6555

Možná podoba hřiště na lešanské návsi, tak jak si jej představují děti ze základní školy.
Na lešanské návsi se začátkem března sešla zhruba desítka lidí, kterým není lhostejná její budoucí podoba, se starostou Jakubem Bryndou. Diskutovalo se o tom, co by si tu obyvatelé přáli vybudovat a co se jim naopak nelíbilo na vizualizaci, kterou obec nechala zpracovat (viz články Jak se sportovišti v Lešanech? a Jak se sportovišti v Lešanech? (2. díl)).

Jak se sportovišti v Lešanech? (2. díl)

DSC 8158

V těchto místech by mělo vyrůst nové víceúčelové sportovní hřiště.
Zastupitelstvo učinilo první krok k víceúčelovému hřišti u horního resortu. Na lednovém zasedání bylo schválena příprava změny územního plánu, která jeho výstavbu umožní. Současně pokračují diskuse o budoucí podobě parku na návsi v Lešanech.

Nové hřiště u hřiště

1 Letos na jaře by mělo na loučce pod železničním nadjezdem vedle fotbalového hřiště PTZ Viktorie vyrůst nové dětské hřiště podle návrhu firmy Bonita Group Service.

Jak se sportovišti v Lešanech?

1 1 Kde budou mít možnost obyvatelé Lešan v budoucnosti sportovat? Nad různými variantami se momentálně zamýšlí vedení obce. Analyzují se možnosti rekonstrukce hřiště na lešanské návsi, vybudování nového hřiště v horním resortu a na řadu by mohlo časem přijít i malé hřiště v ulici Pod Hájem („u oveček“). Zde je však nejprve potřeba počkat na uplynutí lhůty pro opuštěnou nemovitost.

Na dětském hřišti se intenzivně pracuje... A co dalšího se má změnit?

DSC 5519

Ze setkání "Oživme Nelahozeves" v pátek 24. května ve volnočasovém centru | Foto: Nela.cz
Nedostatek dětských hřišť by měl být minulostí. Zastupitelé intenzivně pracují na řadě projektů. Jedním z nich je právě dětské hřiště vedle fotbalového hřiště poblíž nadjezdu, které patří klubu TJ Viktorie PTZ. Starosta na pátečním neformálním setkání 24. května poodhalil řadu dalších plánů. Jaké jsou?

Vedle Dynama vzniklo nové hřiště

IMG 0458 Neudržované hřiště u Dynama je již minulostí. Obec Nelahozeves se dohodla se sportovním klubem TJ Dynamo Nelahozeves, že ho ve dvou etapách zrekonstruuje. 

Resort se letos dočká nového hřiště

20150614 181623

V těchto místech letos vyroste nové dětské hřiště.
V lešanském “horním” Resortu letos vznikne nové dětské hřiště. Nelahozeves získala dotaci 400 tisíc korun na jeho obnovu. Dalších odhadem 250 tisíc dodá obec ze svého rozpočtu.

Nové hřiště v Resortu zatím nebude, obec nedostala dotaci

20150614 181703

Hřiště v Resortu
Záměr vedení obce vybudovat v lešanském Resortu nové dětské hřiště vzal pro letošek zasvé. Nelahozeves totiž nezískala na výstavbu hřiště dotaci. Hřiště tak v letošním roce čeká maximálně dílčí oprava.

Prázdninová pohádková hra

Na zámku Nelahozeves žila krásná princezna Polyxena, kterou jednoho dne unesl drak a ukryl ji ve své jeskyni. Mnoho statečných rytířů se ji pokoušelo zachránit, ale žádnému se to doposud nepodařilo. Ani jeden totiž nesplnil všechny úkoly, které by pomohly draka přemoci.

Oranžové hřiště 2012

hriste-2012

Vizualizace z upraveného projektu oranžového hřiště
V roce 2011 obec neuspěla v grantovém řízení s projektem „Oranžové hřiště Dynamo Nelahozeves“, které vypisuje Nadace ČEZ.

Oranžové hřiště na Dynamu nebude

nadace-cez Projekt Oranžového hřiště v areálu TJ Dynamo Nelahozeves neuspěl. Nadace ČEZ nevyhověla žádosti obce Nelahozeves o příspěvek na realizaci projektu "Oranžové hřiště Dynamo Nelahozeves", jehož autorem je Dominik Riegert.

Promítání pohádek

diax V sobotu 19. března 2011 od 17.00 hodin proběhne v Obecním domě v Lešanech (klubovna) promítání pohádek pro malé a velké diváky.

Turnaj v Člověče, nezlob se

clovece Milé děti, zvu vás na soutěž Člověče, nezlob se, která se bude konat v sobotu 19. března 2011 v Obecním domě v Lešanech (klubovna).

 

Nelahozeves usiluje o Oranžové hřiště

Obec Nelahozeves připravuje žádost o nadační příspěvek u Nadace ČEZ na výstavbu Oranžového hřiště. Pro účely žádosti se předběžně počítá s rekonstrukcí dětského hřiště v areálu Dynama Nelahozeves nebo Viktorie PTZ Nelahozeves.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence