Rekonstrukce nadjezdu - Nela.cz

Nadjezd je otevřený už i na papíře

DSCF3972 Rok a 25 dnů. Přesně takhle dlouho trvala druhá – a snad i nadlouho poslední – uzavírka železničního nadjezdu v Nelahozevsi. Povolení zkušebního provozu vydal kralupský odbor dopravy ve středu 17. prosince. Na nadjezdu se už ale beztak pár týdnů jezdí.

Od neděle začnou po nadjezdu jezdit linkové autobusy

20140122 152311 V neděli 14. prosince vstoupí v platnost nový jízdní řád autobusové linky č. 2. Od tohoto dne se autobusová doprava vrátí zpět k původní okružní trase Kralupy nad Vltavou – Nelahozeves – Veltrusy – Kralupy nad Vltavou. To znamená, že autobusy začnou znovu po roce jezdit po nelahozeveském železničním nadjezdu.

Aktualizace: Doplněn nový jízdní řád

Blamáž s nadjezdem: Kraj nezaplatil správní poplatek 1000 Kč

NUM 2083

Dluží Kralupům tisícovku. A nám otevřený nadjezd. (Středočeský hejtman Miloš Petera na předvolební návštěvě v Nelahozevsi - uprostřed) | Foto: Středočeský kraj
Kauza stále uzavřeného železničního nadjezdu v Nelahozevsi začíná místy připomínat frašku. Středočeský kraj jako vlastník mostu, který hospodaří s ročním rozpočtem přesahujícím 30 miliard korun, totiž nezaplatil správní poplatek 1000 Kč. Dokud tak neučiní, nelze nadjezd otevřít.

Dostaneme nadjezd pod stromeček?

DSCF2493 Až se v pátek 28. listopadu večer v Parku Antonína Dvořáka rozsvítí vánoční strom, bude už v té době možná pár hodin otevřený opravený železniční nadjezd uprostřed obce. Alespoň to očekává Středočeský kraj jako vlastník mostu.

Opravený nadjezd by se měl otevřít nejpozději počátkem listopadu

DSCF1501 Jede se podle harmonogramu, hlásí stavební firma i kraj. Probíhající oprava železničního nadjezdu v Nelahozevsi by měla skončit do konce října, možná i o něco dříve. Pokud nedojde k nečekaným komplikacím, nadjezd by se měl pro řidiče i chodce otevřít krátce po dokončení prací. Tedy nejpozději počátkem listopadu.

Oprava nadjezdu začne příští týden

DSCF5876 Po mnoha nedodržených slibech ohledně termínu opravy železničního nadjezdu v Nelahozevsi, od listopadu loňského roku opět uzavřeného, se konečně zdá, že oprava co nevidět začne. Tento pátek 15. srpna předá Středočeský kraj staveniště, vlastní práce by měly začít někdy v týdnu od 18. srpna.

Dočkáme se někdy? Oprava nadjezdu se zase posunula

DSCF5878-001

Vozovka a další vrstvy se odstraní až do hloubky tří metrů.
V červnu měla začít dlouho očekávaná oprava předmostí železničního nadjezdu v Nelahozevsi. Ani tento několikrát posunovaný termín už dnes ale neplatí. Důvod? V soutěži na dodavatele opravy splnil kritéria jediný uchazeč, a zakázka se tedy musí vypsat znovu. Středočeský kraj jako vlastník mostu přitom žádnou soutěž vypisovat nemusel, opravu mohl provést původní dodavatel.

Oprava nadjezdu začne až v červnu, otevření vychází na srpen

DSCF3804

Nadjezd v Nelahozevsi už je v součtu uzavřen bezmála rok.
Jaro je tady, ale železniční nadjezd v Nelahozevsi, od listopadu opět uzavřený, se zatím opravovat nebude. Středočeský kraj jako vlastník mostu totiž nemá stále k dispozici stavební povolení a navíc teprve tento týden začal hledat dodavatele stavby. Na zahájení opravy tak bude naše obec čekat ještě nejméně dva měsíce. “Předpokládáme zahájení stavebních prací v polovině měsíce června 2014,” uvedla ve svém čtvrtečním vyjádření mluvčí Středočeského kraje Nicole Mertinová.

Nadjezd bude zavřený až do května, s opravou se čeká na jaro

DSCF2205

Oprava nadjezdu začne až v březnu.
Uzavírka železničního nadjezdu v Nelahozevsi se značně protáhne. Středočeský kraj, který je vlastníkem mostu, totiž vyčkává na příznivější klimatické podmínky, aby mohl zahájit nutné opravy havarijního stavu. Samotná oprava by se měla vejít do dvou měsíců, znovuotevření nadjezdu se očekává v květnu.

Zastávka U Nadjezdu je ode dneška opět v provozu

DSCF2088

O uplynulém víkendu se narychlo obnovovala zasypaná otoč autobusu.
Pouhé čtyři dny od vydání objížďkového jízdního řádu autobusů dochází k další změně – tentokrát jde ale o změnu k lepšímu. Byl totiž obnoven provoz zastávky U Nadjezdu, kterou využívají obyvatelé části ulice Pod Strání.

Aktualizováno

Nadjezd v Nelahozevsi se opět zavírá

DSCF1861

Důvěrně známé značky se po patnácti měsících vrátily na své původní místo.
Železniční nadjezd v Nelahozevsi bude dnes (pátek 22. listopadu) z bezpečnostních důvodů uzavřen. Potvrdila to referentka kralupského odboru dopravy Martina Pekárková. Uzavírka se očekává kolem 20. hodiny.

Aktualizace 21.30 hodin: Most je již uzavřen, uvnitř článku informace o objížďkovém jízdním řádu a zrušení zastávky U nadjezdu.

Most v Nelahozevsi se po roce asi znovu zavře. Opravy by měly začít na podzim

DSCF5075

Propadlá vozovka a chodník na železničním nadjezdu v Nelahozevsi
Více než sedm měsíců byl v loňském roce znemožněn průjezd Nelahozevsí kvůli výstavbě nového nadjezdu přes páteřní železniční trať Praha–Vraňany–Děčín. Nekvalitně provedená výstavba jedné části mostu si teď pravděpodobně vyžádá další uzavírku. Podle informací ze Středočeského kraje, který je majitelem mostu, by opravy měly být zahájeny už na konci září, protože kraj chce stihnout dokončit potřebné práce dříve, než udeří mrazy. Termín je však zatím značně nejistý.

Nadjezd v Nelahozevsi je v kritickém stavu, zní z krajského úřadu

DSCF5070

Dopravní značky dávají najevo, že půl roku starý most není v dobré kondici.
V říjnu loňského roku odvysílala kralupská televize reportáž ze slavnostního otevření železničního nadjezdu v Nelahozevsi. Redaktorka nám v ní mimo jiné sdělovala, že původní most se “opravdu nacházel ve velmi špatném technickém stavu”. Nebyla to pravda, starý most z roku 1928 byl stále v uspokojivém stavu, jak jsme podrobně informovali loni v únoru, takže jeho zbourání (eufemisticky označované jako “rekonstrukce”) nebylo objektivně nutné. Každopádně nový most, použijeme-li další slova redaktorky TV Kralupy, opravdu “stojí za to”. Půl roku od kolaudace je v havarijním stavu a vyžaduje okamžitou opravu.

Déjà vu: Nadjezd se ve čtvrtek znovu otevřel

DSCF1968

Slavnostní přestřihávání pásky na novém nadjezdu v Nelahozevsi (20. září 2012)
Ačkoliv železniční nadjezd v Nelahozevsi je již v provozu téměř měsíc, představitelé kraje si tři týdny před krajskými volbami nenechali ujít příležitost jej otevřít ještě jednou – tentokrát se vší slávou.

Aktualizováno 2. října 2012 (doplněna reportáž TV Kralupy)

Jízdní řád autobusu se vrací do starých kolejí

zastavka Dnes na svých stránkách informoval Městský úřad Kralupy, že díky otevření nadjezdu se od 1. 9. 2012 vrací autobusová linka 257102 na původní trasu a k původnímu jízdnímu řádu.

Kdo si počká, ten se dočká. Most se zatím otevírat nebude

DSCF8584

Železniční nadjezd v Nelahozevsi (30. července 2012)
Ačkoliv dle dostupných informací ze závěru minulého týdne měl být železniční nadjezd v Nelahozevsi otevřen již počátkem tohoto týdne, situace se změnila. Most se zatím otevírat nebude a termín jeho otevření není znám.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence