Automobilová doprava - Nela.cz

Nechceme další haly u dálnice, ale kruhový objezd. Nelahozeves se připojila k protestnímu svazku obcí

daimler 825x510

Vizualizace plánované haly společnosti Daimler u silnice 608.
Nelahozeves se stala členem sdružení obcí s názvem Koridor D8, které se brání výstavbě rozsáhlého skladu německé automobilky Daimler. Halu, která má vyrůst nedaleko sjezdu na 9. kilometru dálnice D8 u staré silnice č. 608 ve směru na Veltrusy a Nelahozeves, chce automobilka využívat jako celoevropský sklad náhradních dílů vozů Mercedes-Benz.

Bude mít Nelahozeves obecní policii?

sluzebna veltrusy

Služebna městské policie ve Veltrusích | Foto: Miroslav Blažek
Potřebuje naše obec strážníky? Nový starosta Nelahozevsi Jakub Brynda se domnívá, že ano, a již dal najevo, že má v úmyslu v tomto volebním období zřídit v naší vsi obecní policii.

Most TGM v Kralupech už je otevřený, Nelahozeves si oddechla

DSCF4560

Zákazové značky se začaly odstraňovat v úterý večer. Někteří odvážlivci ale přes most jezdili už přes den.
Po patnácti týdnech uzavírky se v úterý večer obnovil provoz na mostě TGM v Kralupech nad Vltavou pro osobní i nákladní dopravu. V Nelahozevsi, která sloužila jako neoficiální objízdná trasa, tak už bude opět klid.

Auto srazilo v Zagarolské chlapce. Vjel mu na kole do cesty

nehoda

V této poloze skončilo jízdní kolo poté, co mladý cyklista odbočoval z Miřejovic (na snímku vzadu) doleva do Zagarolské (čili na snímku vpravo za plotem). | Foto: Policie ČR
V Zagarolské ulici na křižovatce s Miřejovicemi a Nádražní došlo v pátek ráno po sedmé hodině k dopravní nehodě. Třináctiletý cyklista zřejmě nedal přednost při vjíždění na hlavní silnici a byl sražen právě projíždějícím osobním autem. Chlapec utrpěl lehká zranění.

Kralupský most bude 1. července otevřený, zní ze všech stran

20150621 192852

Podchod vedle Masarykova mostu už je zasypaný a současná podoba silnice naznačuje, že práce se chýlí ke konci.
Okamžik, na který netrpělivě čekají tisíce obyvatel Kralup nad Vltavou i okolních obcí, se podle všeho přiblížil. Po více než čtvrtroce by se měl ve středu 1. července znovu otevřít Masarykův most v Kralupech nad Vltavou minimálně pro osobní dopravu. Termín otevření sice nikdo nechce závazně slíbit, ze získaných vyjádření je ale zřejmé, že další prodlužování uzavírky by už nastat nemělo.

Během června proběhne oprava povrchů několika ulic

DSCF2376

Ulice Pod Strání
V pondělí 1. června začne dlouho netrpělivě vyhlížená oprava povrchů ulice Pod Strání. Další ulice budou následovat, silnice se budou opravovat zhruba do konce června.

Masarykův most zůstane zavřený až do konce června

DSCF0578

Na podchodu u mostu TGM v Kralupech se začalo pracovat pozdě.
Možné zpoždění rekonstrukce průtahu Kralup nad Vltavou, o němž se v uplynulých týdnech čím dál více spekulovalo, se bohužel potvrdilo. Teplická firma Vodohospodářské stavby (VHS), která rekonstrukci provádí, nyní připustila, že dokončení stavby spojené s uzavírkou kralupského mostu TGM se posune zhruba o měsíc, tedy do konce června.

Uzavírku kralupského mostu odnese Nelahozeves

DSCF7051

Most TGM v Kralupech nad Vltavou
Je to jen pár měsíců, co si naše obec oddechla po roční uzavírce železničního nadjezdu, a už se blíží další dopravní pohroma. Připravované uzavření mostu TGM v Kralupech nad Vltavou totiž dopadne nejvíce právě na Nelahozeves.

Aktualizováno 14. března: Doplněn výlukový jízdní řád autobusů MHD a mapa s novými dopravními značkami, které budou v obci instalovány po dobu uzavírky.

Obec bez povolení nainstalovala do Resortu zrcadla

DSCF2799

Jedno z nových zrcadel je na křižovatce ulic Akátová a Nad Borovičkami, vedle dětského hřiště.
V říjnu se v lešanském Resortu objevilo na křižovatkách sedm zrcadel. Řidiči přijíždějící po jednosměrkách tak nyní mají na těsných a nepřehledných křižovatkách k dispozici i pohled za roh. Zrcadla jsou zde ale načerno – potřebné povolení úřadu se teprve chystá.

Velvarská ulice je nebezpečná pro pěší, varuje studie

doprava

Vysoká dopravní zátěž trápí obyvatele Podhořan již více než dvacet let. | Foto: Josef Kukla
Obec po půl roce dostala do rukou komplexní návrh zklidnění dopravy ve Velvarské ulici v Podhořanech. Podle autorů studie Pavla a Martina Vychodilových ohrožuje současná podoba komunikace bezpečnost a plynulost silničního provozu a pěších. Dopravní specialisté navrhují celou řadu úprav, které by měly provoz ve Velvarské zklidnit a celkově zvýšit bezpečnost provozu na této morálně zastaralé komunikaci.

Velvarskou ulici v Podhořanech čeká rekonstrukce

P1020241

Mnohokrát záplatovaná Velvarská ulice v Podhořanech | foto: David Macháček
Hlavní silnice v Podhořanech, kterou se dopravuje písek z pískovny a odpady na skládku, se dočká opravy. Rekonstrukce Velvarské ulice začne už tuto sobotu (28. září) a potrvá zhruba tři týdny.

AKTUALIZOVÁNO

V celých Lešanech bude třicítka

IMG 5542 Již brzy budou muset řidiči v Lešanech sundat nohu z plynu. Za několik týdnů by totiž mělo být v celých Lešanech zavedeno omezení rychlosti na 30 kilometrů v hodině. Nové značky jsou součástí série opatření, která za účelem zklidnění dopravy v obci postupně ve spolupráci s dopravními experty realizuje místostarosta Josef Kukla.

U nové školky už je třicítka, řidiči na ni kašlou

DSCF5376

Nové dopravní značky u školky v Zagarolské zatím řidiči příliš nerespektují.
Předminulý týden se v krátkém úseku podél nové budovy mateřské školy v Zagarolské ulici objevilo omezení rychlosti na 30 km/h. Cílem opatření je zklidnění provozu v daném místě, protože řidiči zde často nedodržovali ani dosavadní padesátku.

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence