Dvořákova stezka - Nela.cz

Spolek Dvořákova stezka se představuje

Spolek Dvořákova stezka vznikl v červenci 2020 ve snaze chránit Dvořákovu stezku a její krajinný ráz, jako odkaz kulturně přírodního dědictví pro další generace. Domníváme se, že bychom měli být hrdi na odkaz hudebního skladatele Antonína Dvořáka, který je znám po celém světě. Pravidelné procházky touto stezkou byly zdrojem a inspirací pro jeho skladby a tvorbu. Stejně jako zpěvaví ptáci a šumějící stromy, které jsou zde již sta let. Měli bychom proto zachovat ráz dané lokality i pro další generace.

Dvořákova stezka je po sesuvu půdy uzavřena, otevře se příští týden

P 20190207 161210 Od neděle 3. února je uzavřena Dvořákova stezka, oblíbená turistická trasa spojující Nelahozeves a Kralupy nad Vltavou podél Vltavy. Přívaly velkého množství nového sněhu, který o předminulém víkendu napadl, totiž na několika místech vyvolaly sesuvy půdy, což vedlo k vývratu několika stromů a kralupská radnice stezku krátce poté uzavřela páskami. Stezka by se měla znovu otevřít do konce příštího týdne, tj. do 24. února.

Dvořákova stezka, turistická kaňka Nelahozevsi

DSCF9813

Začátek Dvořákovy stezky na kralupské straně. Tabule naučné stezky je zničená, odpadkový koš na snímku je na celé stezce jediný.
“Dvořákova stezka, která podél Vltavy spojuje Kralupy a Nelahozeves, je místem, které se vám jistě vryje do paměti,” rozplývá se v loňské reportáži z Nelahozevsi moderátor pořadu Toulavá kamera Josef Maršál. Záleží ovšem na tom, jaký dojem si ze stezky vlastně návštěvníci odnesou.

Červená Honda Civic se pokusila projet Dvořákovu stezku

H.Civic03x

Červená Honda Civic zakončila svou jízdu po Dvořákově stezce.
Během úterka jsme obdrželi hned několik několik čtenářských telefonátů, že na Dvořákově stezce, která vede po levém břehu řeky Vltavy mezi Kralupami a Nelahozevsí a na které se mezi sebou mnohdy těžko vyhnou dvě jízdní kola, se nachází havarované osobní vozidlo červené barvy.

Aktualizace 2. srpna 12.00 hodin: Doplněno vyjádření policie

Provozovatelem portálu Nela.cz je Nela Media, z. ú. Nejedná se o oficiální stránky obce. Obsah těchto stránek může být šířen pouze v souladu s licenčními podmínkami.

Kontakty, redakce, licence